U bent hier

Nieuw

Nieuwe sectie: trader Jesse Livermore

De legendarische trader Jesse Livermore maakte fortuin op Wall Street. Hij hielt nauwgezet nota's bij en noteerde ook alles wat hij over de jaren leerde. Deze beurswijsheden zijn nu nog het lezen waard.

Jesse Livermore

Ga naar...

De D&D Range Bar Scalping in NanoTrader

Beschrijving

De D&D Range Bar Scalping strategie werd ontworpen voor het scalpen van twee van's werelds grootste beursindexen. De strategie is gebaseerd op deze vier solide principes.

  • Range bars worden gebruikt om scalping opportuniteiten te vinden, zelfs bij lage volatiliteit.
  • Posities worden alleen geopend in de richting van de trend.
  • Posities worden alleen geopend wanneer de markt uit een zijwaarste beweging breekt.
  • Posities worden beheerd met meerdere koersdoelen voor een maximale winst.

Deze vier principes worden verder in detail uitgelegd. De mini DAX en de mini DOW futures zijn de meeste geschikte instrumenten voor deze scalping strategie maar CFDs kunnen ook gebruikt worden.

De strategie in detail

1. Range bars worden gebruikt om scalping opportuniteiten te vinden. Range bars zijn grafieken die enkel getekend worden wanneer de koers stijgt of daalt met een bepaalde waarde door de trader gekozen. Tijd is dus niet relevant zoals bij klassieke grafieken. Enkel de beweging van de koers wordt getoond en is relevant.

De D&D Range Bar Scalping strategie gebruikt range bars van vijf punten. Vijf punten is klein in vergelijking met de waarden van de DAX en de DOW. Hierdoor kan de trader koersbewegingen "zien" en handelen, zelfs wanneer de volatiliteit beperkt is. Het is interessant te melden dat dit een onconventionele toepassing is is van range bars. Range bars worden eigenlijk traditioneel gebruikt om zijwaarste bewegingen niet in een grafiek te tonen.

2. Posities worden alleen geopend in de richting van de trend. De gerespecteerde SuperTrend indicator wordt gebruikt om de trend van de markt te identificeren. Omdat de strategie kleine range bars gebruikt, meet de SuperTrend de trend in een vier maal grotere tijdseenheid). Deze grotere tijdseenheid geeft in principe een betere identificatie van de trend.

Dit voorbeeld toont de SuperTrend indicator onder de hoofdgrafiek. De groene achtergrond (positieve trend) en de rode achtergrond (negatieve trend) geven de trend aan. Deze kleuren worden ook getoond in de hoofdgrafiek.

Wanneer een positie openen?

3. Posities worden alleen geopend wanneer de markt uit een zijwaarste beweging breekt. De NanoTrader identificeert en tekent automatisch alle zijwaartse bewegingen en uitbraken.

Wanneer de trend positief is (groene achtergrond) en de koers blijft boven het zijwaarts kanaal, wordt een positie gekocht aan de marktprijs. Wanneer de trend negatief is (rode achtergrond) en de koers blijft onder het zijwaarts kanaal, wordt een positie short verkocht aan de marktprijs.

Dit voorbeeld toont een koop signaal. De trend is positief (groene achtergrond) en de koers staat boven het zijwaarts kanaal. Bemerk de twee koersdoel orders, elk voor de helft van de positie.

Wanneer een positie sluiten?

4. Posities worden beheerd met meerdere koersdoelen voor een maximale winst. Het beheer van de positie gebruikt twee top functies van de NanoTrader: de mogelijkheid om een onbeperkt aantal koersdoelen en stop loss orders te plaatsen en te beheren en de TradeGuard+AutoOrder functie, die de koersdoel en stop loss orders automatisch kan plaatsen.

De strategie gebruikt twee koersdoel orders. Het is daarom aangeraden dat een positie van minstens twee futures of CFDs geopend wordt. Het eerste koersdoel order staat op 20 punten. Het tweede koersdoel order staat op 30 punten. Het stop loss order staat op 20 punten.

Opmerking: alhoewel NanoTrader deze orders automatisch plaatst en beheert, kan de trader altijd nog zelf de orders annuleren of verplaatsen via de grafiek. Het volstaat om op een order te klikken en het te verslepen naar een ander prijsniveau. Een favoriet van scalpers om orders te veranderen zijn de blauwe Tactic knoppen, die met chirurgische precisie werken.

Dit voorbeeld toont een positie die het eerste koersdoel (20 punten) bereikt. De trader veranderde zijn stop loss order in een schaduwstop (trailing stop) d.m.v. de Tactic knop "Trail". Een andere mogelijkeid is de Break-even stop (knop BrkEven).

Dit voorbeeld toont de positie nadat het tweede koersdoel (30 punten) bereikt werd.

Gratis uitproberen? Download de demo van NanoTrader. 

De marktbeweging in percent

Met dit eenvoudig maar efficient tool kunnen traders nauwkeurig elke marktbeweging meten. De grootte van de beweging wordt in percent weergegeven. Een marktbeweging kan gemeten worden tussen om het even welke twee punten. Dit tool kan gebruikt worden op alle tijd-gebaseerde grafieken en in alle tijdseenheden.

De zijn de voordelen van het percent beweging tool:

  • Geeft nauwkeurig de grootte aan van elke marktbeweging.
  • Eenvoudig en snel.
  • Gratis.

Dit voorbeeld toont de DAX. De DAX steeg met +8,42% tussen 02.01.2019 en 29.03.2019.

Grafiek DAX per percentage tool in NanoTrader

Dit voorbeeld toont de EUR/USD. De EUR/USD daalde met -1,37% in maart.

Grafiek EUR/USD met percentage change tool in NanoTrader

De twee tijdstippen tussen dewelke de marketbeweging gemeten wordt, worden zoals gewoonlijk ingesteld in de Designer dialoog. Het formaat is JJMMDD. De derde parameter bepaalt waar in de grafiek het percentage getoond wordt.

De tool kan men oproepen in NanoTrader via Template Studies >> WHS Proposals >> Percentage Change Tool .

Download hier een gratis demo van NanoTrader.

 

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

  • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Een permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top