U bent hier

Automatisch Fibonacci niveau's tekenen

Het tekenen van Fibonacci lijnen is in theorie eenvoudig. In de praktijk is het niet zo simpel. Waarom? Eerst en vooral moet de trader reeds een trend identificeren. Ten tweede moet de trader evalueren wanneer de trend voorbij is om daarna de Fibonacci lijnen te kunnen tekenen. Het automatische Fibonacci tekenpakket lost deze problemen op.

Dit zijn de voordelen van het automatische Fibonacci tekenpakket:

 • De Fibonacci lijnen worden automatisch getekend.
 • De Fibonacci extensies worden automatisch getekend.
 • Kies tussen vier trend indicatoren als basis voor de Fibonacci lijnen.
 • De zeldzame Fibonacci lijnen gebaseerd op tijd zijn ook beschikbaar.
 • Dit pakket is gratis.

 


Fibonacci lijnen tekenen

Fibonacci lijnen bekomt men door het hoogste en het laagste punt van een trend met elkaar te verbinden nadat de trend ten einde is. Traders gebruiken Fibonacci lijnen als steun en weerstand na een verandering.

Dit voorbeeld toont de Fibonacci lijnen na een positieve (stijgende) trend. De Fibonacci lijnen  - de horizontale, blauwe lijnen - zijn gebaseerd op de trend aangegeven door de diagonale, blauwe lijn.

How to draw Fibonacci levels and Fibonacci extensions.

De Fibonacci extensies

Het automatisch tekenpakket tekent ook de Fibonacci extensies. Traders gebruiken Fibonacci extensies als bijkomende koersdoelen eens de koers buiten de Fibonacci lijnen stijgt of daalt.

Kies je trend

Traders kunnen kiezen tussen vier 4 technische analyse indicatoren om de trend te bepalen. Het tekenpakket gebruikt deze trend om de Fibonacci lijnen en extensies automatisch te tekenen.

 1. De SuperTrend indicator
 2. De Univers-Bourse trend detector
 3. Snijdende gemiddelden
 4. Snijding van een exponentieel gemiddelde met de koers

Dit voorbeeld toont de SuperTrend indicator. Indien de SuperTrend positief is, kleurt de achtergrond van de grafiek groen. Indien de SuperTrend negatief is, kleurt de achtergrond rood. De laatst voltooide trendbeweging was stijgend (groen). De Fibonacci lijnen en extensies worden automatisch getekend door het NanoTrader platform wanneer de trend ten einde is. Ze zijn gebaseerd op het hoogste en en laagste punt van de voltooide trendbeweging.

Using the SuperTrend indicator to automate the drawing of Fibonacci levels.

Dit voorbeeld toont de Univers-Bourse trend detector. Lichtgroen (of lichtrood) is de start van een trend, donkergroen  (of donkerrood) is de bevestiging van een trend en wit is zijwaarts en bijgevolg ook het einde van een trend. De laatst voltooide trend was dalend. De Fibonacci lijnen en extensies worden automatisch getekend wanneer de trend eindigt. Ze zijn gebaseerd op het hoogste en laagste punt van de voltooide trend.

Using the Univers-bourse indicator to automate the drawing of Fibonacci levels.

Dit voorbeeld toont een snijdende gemiddelden om de trend te bepalen. Indien de trend stijgend is, kleurt de achtergrond van de grafiek groen. Is de trend dalend, dan kleurt de achtergrond rood. De laatst voltooide trend was dalend (rood). De Fibonacci lijnen en extensies worden automatisch getekend wanneer deze trend ten einde is. De lijnen zijn gebaseerd op het hoogste en laagste punt van de voltooide trend.

Using trend indicators to automate the drawing of Fibonacci levels.

Dit voorbeeld toont een exponentieel gemiddelde dat de koers snijdt om een trend te bepalen. Indien de trend stijgend is, kleurt de achtergrond van de grafiek groen. Indien de trend dalend is, kleurt de achtergrond rood. De laatst voltooide trend was dalend (rood). De Fibonacci niveau's en extensies worden automatisch getekend na de trend. De lijnen zijn gebaseerd op het hoogste en laagste punt van de voltooide trendbeweging.

Using technical analysis to automate the drawing of Fibonacci levels.

Fibonacci lijnen op basis van tijd

Traders kunnen kiezen uit vijf tijdseenheden waarmee de Fibonacci lijnen en extensies kunnen getekend worden:

 1. Dag
 2. Week
 3. Maand
 4. Kwartaal
 5. Jaar

Dit voorbeeld toont Fibonacci lijnen op basis van de week. Het is dinsdag en de zijn lijnen zijn dus gebaseerd op de koersen van maandag en dinsdag. De Fibonacci extensies zijn daarentegen altijd gebaserd op de koersen van de week ervoor.

Automated Fibonacci levels and extensions based on time.

Onder de hoofdgrafiek worden de Fibonacci niveaus en extensies van de vorige week opnieuw weergegeven.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top