U bent hier

Scalping

US Crude Oil, ook bekend als WTI (West Texas Intermediate), is een interessant financieel instrument om te traden voor scalpers. Het heeft twee elementen die het zeer interessant maken voor scalping. Ten eerste is de volatiliteit hoog in vergelijking met die van beursindexen. Ten tweede zijn er regelmatig perioden waarin aardolie zich in een range beweegt, d.w.z. binnen een relatief stabiel prijsinterval. Met behulp van de nieuwe SNIPER indicator kunnen scalpers deze prijsranges detecteren en de heen-en-weer bewegingen die zich binnen de prijsranges voordoen exploiteren.

Deze pagina toont het hoge volatiliteitsniveau in de Amerikaanse markt voor ruwe aardolie aan. De SNIPER indicator geeft traders en scalpers een sterk competitief voordeel. Alles wat scalpers nodig hebben om deze strategie te repliceren is GRATIS beschikbaar in het NanoTrader trading platform.


Een paradijs voor scalpers?

Amerikaanse ruwe olie is 67% volatieler dan de Duitse beursindex DAX

Voor korte termijn handelaren kan US Crude Oil worden verhandeld via de CME-NYMEX (Chicago Mercantile Exchange - New York Mercantile Exchange ) Crude Oil future of via gelijkwaardige CFD's. In het NanoTrader platform geeft de gratis Hourly Volatility Histogram indicator een directe analyse van de volatiliteit per uur over een periode van 240 dagen. We kunnen hieronder zien dat de meest volatiele uren voor de ruwe aardolie future tussen 15u00 en 18u00 liggen. De maximale volatiliteit per uur is dan 1,14%, wat 67% hoger is dan de maximale volatiliteit per uur van de DAX future op 0,68%. Deze hogere volatiliteit is een voordeel voor scalpers, want hoe groter de amplitude van een koersbeweging, hoe meer mogelijkheden er zijn om een deel van die beweging te exploiteren.

Welke zijn de beste momenten om de traden? Het Hourly Volatility Histogram geeft het antwoord.

Een interessant gegeven is dat de ruwe aardolie future een volatiliteit biedt die dicht bij het maximale volatiliteitsniveau per uur van de DAX future ligt gedurende 9 uur, wanneer Europese traders wakker zijn: van 9.00 tot 15.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze periodes beweegt de ruwe aardolie future vaak binnen stabiele prijsranges, wat range trading bevordert.

De SNIPER indicator detecteert prijsranges

De SNIPER indicator analyseert de belangrijkste trends door belangrijke steun- en weerstandslijnen te berekenen. Een steunlijn komt overeen met een prijsniveau waarop de markt de neiging heeft om opwaarts te stuiteren, terwijl een weerstandslijn overeenkomt met een prijsniveau waarop de markt de neiging heeft om neerwaarts te draaien.

Het voorbeeld hieronder toont het typische geval van een range waarin de bovenste en onderste grijze lijnen, getekend door de SNIPER indicator, respectievelijk de weerstandslijn en de steunlijn vertegenwoordigen. Deze lijnen zijn er omdat zij zich in het verleden als steun of weerstand hebben gedragen. Zij dragen het geheugen van het verleden met zich mee. Een range kan kort of lang duren, maar zeker niet voor altijd. Een van de redenen waarom range scalping aantrekkelijk is, is dat wanneer de markt zich in een range beweegt, de kans groter is dat hij daar blijft dan dat hij eruit beweegt. Dit is een belangrijke eigenschap die we uitbuiten.

Een prijsrange vroegtijdig detecteren

Om range scalping te beoefenen, werken we in een 1-minuten candlestick grafiek waarin we de SNIPER indicator laden met een Line_precision parameter van 10 ticks op de ruwe aardolie future (noot: Eén tick is 0,01 punten. De minimum afstand tussen twee SNIPER lijnen is 0,10 punten (= 10 x 0.01). Indien we met een ander instrument werken, moeten we deze parameter aanpassen naargelang de waarde van de tick. Klikt moeilijk? Is het absoluut niet.

De eerste stap in het aanlere van deze vorm van scalping is het leren herkennen van de onderstaande configuratie.

De grafiek toont dat de aardolie future een 'rustige nacht' heeft gehad en bijna constant rond $ 63,00 lag. Vervolgens steeg de markt rond 7u30 CET (tijd Brussel en Amsterdam) eerst om vervolgens rond 7u43 op weerstand te stuiten rond $ 63,20. Deze weerstand leidde tot het verschijnen van een SNIPER-lijn die de aanwezigheid van weerstand op $ 63.20 aangeeft. Rond 8u05 uur veert de prijs, die aan het dalen was, op van een steun rond $ 62,90.

Een configuratie op basis van de volgende elementen is herkenbaar:

  • Een rustige markt
  • Een stijging tot een weerstand ($ 63,20)
  • Geen doorbraak, gevolgd door een daling naar een weerstand ($ 62,90)
  • Herhaal

Scalping binnen een trendkanaal.

Op dit punt is het redelijk om te veronderstellen dat de markt een range is binnengegaan die wordt bepaald door de niveaus $ 62,90 en $ 63,20. Tijd om te traden.


 


 

Een scalping strategie voor een aardolie prijsrange

Hou het eenvoudig. Wanneer de markt zich binnen een range lijkt te bewegen, is de eenvoudigste strategie om te verkopen aan de bovenkant van de range en te kopen aan de onderkant van de range.

Aardolie traden met CFD's of futures.

We stellen het NanoTrader platform in op de zogenaamde "TradeGuard + AutoOrder" modus. We openen onze positie dus manueel en het NanoTrader platform plaats automatisch, onmiddellijk na het openen van de positie, een stop loss order (rode lijn) en een koersdoel order (groene lijn).

We kochten vervolgens aan de onderkant van de range en beschermden onze positie met een stop order en een limiet order op 20 ticks (let op: 20 ticks = 0,20 punten = $ 200). Deze orders kunnen snel worden verplaatst met een paar klikken om te beschermen tegen een groot verlies: we verplaatsen onze stop naar de onderkant van de range en verlagen ons doel om onze kansen op een winnende exit te vergroten. Rond 8u31, toen we zagen dat ons koersdoel misschien niet geraakt zou worden, stapten we uit tegen de marktprijs en namen een winst van $ 110.

Een scalping positie openen.

Wij gaan ervan uit dat de markt zich nog steeds in de range bevindt en de kans is het grootst dat de prijs van aardolie in de range zal blijven. We blijven deze strategie toepassen door een short sell positie te openen, dicht bij de bovenkant van de range. De stop is snel gepositioneerd aan de bovenkant van de range. Uiteindelijk raakt de markt ons koersdoel aan de onderkant van de range. Goed voor een winst van $ 200.

Aardolie scalpen in een prijskanaal.

Deze scalping strategie kan toegepast worden zolang de markt zich binnen de vastgestelde range beweegt. Natuurlijk, na een tijdje zal de markt uit de range breken. Dit brengt twee vragen mee: tot welk niveau breekt de prijs uit en ontstaat rond deze prijs een nieuwe range? 

Daarna brak de aardolieprijs uit de range, alvorens teruggeduwd te worden door de weerstand van $ 63.40.

De crude oil prijs breekt uit zijn prijs range.

Een klassiek kenmerk van steun- en weerstandslijnstrategieën is dat weerstand vaak omslaat in steun. Dit is wat er gebeurde in ons voorbeeld, waar de markt, die aan het dalen was na het bereiken van $ 63.40, terugsprong van de $ 63.20 steun (de oude weerstand). We probeerden hiervan te profiteren door te kopen op de eerste sprong, maar helaas werden we gestopt omdat we onze stop te hoog hadden gezet en deze werd geraakt. Je kunt niet elke keer winnen! 

Support wordt weerstand en weerstand wordt support.

Geschikte instrumenten voor de handel in WTI crude oil (aardolie)

WTI Crude Oil kan verhandeld worden via twee financiële instrumenten: futures en CFD contracten. WH SelfInvest (www;whselfinvest.com) biedt toegang, met real-time tick-by-tick koersen (opgelet: trade geen futures zonder tick-by-tick koersen) tot de Crude Oil, de Mini Crude Oil en de Micro crude oil futures contracten die noteren op de CME-NYMEX . Deze broker biedt ook drie US Crude Oil CFD contracten aan. Deze CFD contracten zijn kleiner dan de futures contracten zoals u kan zien in de tabel met hun kenmerken hieronder. Interessant aan de spot CFD is dat deze geen vervaldag heeft. Dit is goed voor lange termijn posities.

Futures en CFD contracten op aardolie (crude oil).

Met deze GRATIS demo kan je Futures en CFD's traden

Conclusies over aardolie scalping

Amerikaanse aardolie, beter bekend als WTI crude oil, is verhandelbaar via verschillende futures en CFD instrumenten. De Crude Oil future is interessant voor scalpers omdat deze ongeveer 67% meer volatiliteit biedt dan, bijvoorbeeld, de DAX future. Daarnaast leent de Crude Oil future zich goed voor range scalping strategieën. Om ranges te spotten, biedt het NanoTrader platform een zeer krachtige indicator. De SNIPER tekent de belangrijke steun- en weerstandslijnen.

Van zodra de SNIPER lijnen worden weergegeven, kan de scalper gemakkelijker de relevante ranges detecteren en een range scalping strategie toepassen. Met behulp van de SNIPER lijnen kan de scalper dus traden met een laag risico en een hoge waarschijnlijkheid.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top