U bent hier

De legendarische trader Jesse Livermore

Jesse Livermore was een trader uit de vroege 20e eeuw. Hij verdiende en verloor verschillende vermogens door actief te beleggen op de beurs. Omdat Livermore de markt nauwgezet bestudeerde, zijn observaties schriftelijk vastlegde en ze definieerde in de vorm van duidelijke regels, is hij vandaag nog steeds een must-read.

Gratis beschikbaar van Jesse Livermore in het NanoTrader trading platform.

1. Koerspatronen
Het One Day Reversal patroon

2. SignalRadar (meer weten...)
Ja


Het One Day Reversal patroon in detail

Het One Day Reversal patroon is ontwikkeld door de bekende handelaar Jesse Livermore. Livermore vindt het een zeer belangrijk signaal.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit koerspatroon gebruikt op daggrafieken. Voor een One Day Reversal long patroon, moet het dieptepunt van de huidige kaars lager zijn dan het dieptepunt van de vorige kaars en de slotkoers boven de slotkoers van de vorige kaars. Voor een een One Day Reversal short patroon, moet de hoogte van de huidige kaars hoger zijn dan de hoogte van de vorige kaars en de slotkoers van de huidige kaars moet ook lager zijn dan de slotkoers van de  vorige kaars.

Jesse Livermore gebruikte vaak de volume-indicator (alleen beschikbaar voor instrumenten die op een beurs handelen) als bevestiging. Wanneer een omkeersignaal plaatsvindt, moet het volume van de signaalkaars groter zijn dan het volume van de vorige kaars.

Dit voorbeeld toont zowel een short sell signaal als een buy signaal. Tussen deze twee signalen zou Jesse Livermore de voorkeur geven aan het short sell signaal omdat het verhandelde volume bij dit signaal groter is.

Pareltjes van Jesse Livermore

Jesse Livermore had een uitstekend oog voor beursbewegingen. Hij noteerde zijn observaties in een reeks notitieboekjes en distilleerde zeer duidelijke regels. Zelfs vandaag de dag nog, meer dan 100 jaar later, zijn sommige van zijn vuistregels nog steeds zeer relevant. Dit voorbeeld uit één van zijn notitieboekjes toont het koerspatroon dat Livermore vereist voor hij een short sell positie opent. 

Dit zijn enkele citaten van Jesse Livermore die nog steeds relevant zijn:

The desire for constant action irrespective of underlying conditions is responsible for many losses even among the professionals, who feel that they must take home some money every day, as though they were working for regular wages.

Don't take action with a trade until the market, itself, confirms your opinion. Being a little late in a trade is insurance that your opinion is correct. In other words, don't be an impatient trader.

“Continue with trades that show you a profit, end trades that show a loss”

“Never average losses by, for example, buying more of a stock that has fallen”

“No trading rules will deliver a profit 100 percent of the time”


 


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top