U bent hier

Pairs trading, aandelenmandjes etc.

De koers van een aandelenmandje. Dde goudprijs in EUR. De relatie tussen de DOW en de DAX. Dit kan allemaal getoond worden als een compound symbol (samengesteld symbool) in NanoTrader. Dit unieke analytische tool laat de trader toe om verhoudingen en correlaties tussen twee of meer financiële instrumenten te visualiseren.

Dit zijn de voordelen van compound symbols:

  • Je kunt zelf je eigen symbool of mandje maken.
  • Voor elk symbool is een real-time grafiek beschikbaar.
  • Je moet niets programmeren. Het is zeer eenvoudig.

 


Verhoudingen en correlaties op de beurs

De DOW tegenover de DAX

De meest populaire toepassing van compound symbols is pairs trading. Pairs trading is een trading strategie die winst probeert te behalen door middel van lage-risico trades. Long-short trading is een andere benaming voor pairs trading. De naam long-short trading komt van het feit dat elke open positie uit een long en een short positie bestaat.

De trader kiest geen richting maar een correlatie. Dit is minder risicovol. De twee posities kunnen aandelen zijn, maar evengoed een aandeel gecombineerd met een beursindex of een sectorindex.

De grafiek bovenaan toont het samengestelde symbool (DOW minus DAX). De trader voegde er onderaan een RSI indicator aan toe. De indicator geeft de volgende informatie: indien de waarde van de RSI laag is, betekent dit dat de DOW en de DAX naar elkaar toe evolueren. Omgekeerd, als de RSI hoog is, groeien de DOW en de DAX uit elkaar. In dit scenario verwacht de trader dat beide indexen op een bepaald ogenblik toch weer naar elkaar toe groeien. Vroeg of laat zal dit een feit zijn. Met andere woorden, hij zou de DOW short verkopen en de DAX kopen. Dit is een typische pairs-trading strategie.

De DAW en de DOW in pairs trading.

De goudprijs in EUR

Compound symbols kunnen ook gebruikt worden om het leven eenvoudiger te maken. Goud handelt in USD. De trader heeft een rekening in EUR. De echte winst (verlies) is afhankelijk van de goudprijs en de EUR/USD koers.

De trader maakt hier een samengesteld symbool aan (Gold gedeeld door EUR/USD). Dit symbool geeft de goudprijs in EUR. Zo ziet de trader in real-time het resultaat van zijn goud positie.

The gold price in Euro

Een mandje vol aandelen

NanoTrader laat de trader toe om een symbool te maken op basis van een paar aandelen. Op die manier kan de trader het gecombineerde resultaat volgen. Technische analyse op het mandje is mogelijk. NanoTrader kan ook tradingsignalen geven voor het mandje in zijn geheel.

Een symbool maken is eenvoudig

Dit tool is intuïtief. Traders kunnen via drag & drop de instrumenten uit een lijst kiezen. Daarna geven ze de formule van de verhouding in (TIP: de tester geeft feventuele outen aan). Tevreden? Bewaren. Dit alles zonder programmeren.

Creating a compound symbol in NanoTrader


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top