U bent hier

De volatiliteit visualiseren

Het beste moment om overdag te handelen? De HVH (Hourly Volatility Histogram) toont de volatiliteit van een instrument per uur. De meest volatiele periodes van de dag zijn het meest interessant voor handelaren. Als er beweging is, zijn er manieren om winst te maken. Deze tool helpt hem om snel de meest volatiele markten van de dag te vinden en te vergelijken.

De voordelen van het Hourly Volatility Histogram:

  • Snel de momenteel meest volatiele uren van een markt in kaart brengen.
  • Toont de beste handelstijd.
  • Toont het bedrag (%) van de volatiliteit.
  • De tool is geschikt voor elk handelsinstrument.
  • Gemakkelijk te begrijpen en te implementeren.
  • Gratis.

Wanneer is de volatiliteit optimaal?

De 24 balken van het histogram komen overeen met de 24 uur van een dag. Elke balk vertegenwoordigt een uur van 0:00-0:59 tot 23:00-23:59 uur. De blauwe kleuren vertegenwoordigen de belangrijkste handelsuren van de Europese markten, vanaf 8.00 uur 's morgens. De rode kleuren vertegenwoordigen de belangrijkste handelsuren van de Amerikaanse markten, vanaf 14:00 uur.

Het succes van een trader hangt in niet geringe mate af van zijn vermogen om de beste handelsuren in individuele markten uit te filteren. Het heeft nauwelijks zin om uit gewoonte trouw te blijven aan een bepaalde markt als die op dit moment nauwelijks beweegt. Daarom kan een instrument dat de huidige hoogste volatiliteit meet van grote waarde zijn voor een handelaar. De volatiliteit in de markten verandert voortdurend. Vooral beginnende handelaren zijn zich hier nauwelijks van bewust. Veel day trading strategieën zijn alleen succesvol als de te verhandelen markt voldoende volatiel is.

Dit voorbeeld van de FDAX illustreert het HVH.

Voorbeeld: DAX

Volatiliteit

De blauwe balken geven de Europese handelsuren weer, terwijl de rode balken de Amerikaanse handelsuren weergeven. Het is duidelijk dat de FDAX de hoogste volatiliteit toont in het tweede handelsuur (van 9:00 tot 10:00 uur). In dit voorbeeld was de fluctuatie in het tweede uur een goede 0,48%. Na tien uur moet de trader tevreden zijn met minder volatiliteit (hier 0,35%).

Voorbeeld: DOW

Dit voorbeeld toont de DOW-index. De twee meest vluchtige uren zijn het 15e uur (15:00-15:59) en het 16e uur (16:00-16:59). De gemiddelde volatiliteit tijdens deze uren is momenteel respectievelijk 0,38% en 0,43%. Als de DOW bijvoorbeeld 24.000 is, betekent dit dat de DOW gemiddeld 103 punten beweegt gedurende het 16e uur.

Dit voorbeeld toont het Apple aandeel. Apple handelt niet 24 uur per dag. Daarom zijn er slechts acht balken die de handelsuren van de Amerikaanse markten dekken. De eerste balk is de 14e balk (14e balk (14:00-14:59), die de pre-market handel omvat.

Voorbeeld: het aandeel Apple (AAPL)

 


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top