U bent hier

Meervoudige doelen en stops

Veel traders bouwen posities op en af. Met andere woorden, ze leggen gelijktijdig meerdere koersdoel en stop orders in voor delen van hun positie. NanoTrader is het enige platform ter wereld dat meer dan twee stop en koersdoel orders tegelijk kan beheren op dezelfde positie. Het aantal orders dat NanoTrader op een positie kan beheren is onbeperkt.

Dit zijn de voordelen:

  • Koersdoelen en stop order kunnen onbeperkt gecombineerd worden.
  • Het automatisch beheer van deze orders is opmerkelijk: ook al maak je een fout, je schiet nooit in je eigen voet.
  • De set-up van meervoudige koersdoelen en stops is eenvoudig.
  • De set-up kan bewaard worden.
  • De orders kunnen beheerd worden via de grafiek.
  • Via de grafiek kunnen de orders daarna makkelijk naar het gewenste koersdoel worden gesleept.

Meer winst met meer orders

In dit voorbeeld heeft een trader 5 koersdoelen geplaatst (opm.: dit zijn limiet verkoop orders) om zoveel mogelijk winst uit de positie te halen. Onder de positie staat 1 stop order (opm.: dit is een stop verkoop order). Wanneer de stop geraakt wordt, wordt de positie gesloten en annuleert NanoTrader automatisch de 5 koersdoel orders. Een andere mogelijkheid is dat de koersdoel orders bereikt worden. Voor elk doel dat bereikt wordt, wordt 1/5 van de positie verkocht. NanoTrader past dan de hoeveelheid van het stop order automatisch voor je aan. Eenvoudiger kan niet.

TIP: elke NanoTrader gebruiker heeft een permanente demo rekening op het platform. Je kunt al je ideeën dus eerst testen.

Orders plaatsen op de beurs

De meervoudige koersdoelen en stops kunnen in de Designerbar worden of rechtstreeks in de grafiek ingesteld worden. Je klikt op 'Indicator toevoegen' en voegt, bijvoorbeeld, zoveel 'click stops' en 'click targets' toe als je wenst. Ze verschijnen in de Designerbar en in de grafiek.

Multiple order entry

 

De orders kunnen via de Designerbar of in de grafiek gewijzigd worden , of in de grafiek zelf, en dat d.m.v. een linker muisklik op de cijfers in de legende. De waarden kunnen met het muiswiel worden gewijzigd. Het eerste cijfer is de afstand van de stop of het koersdoel. Die afstand kan in verschillende eenheden (punten, ticks, ...) worden weergegeven, die via de Designerbar worden gekozen. Het tweede cijfer is de distributieratio of het aantal lots per order. Je klikt met de rechter muisknop op de stop of het koersdoel om deze te wijzigen.

Wist je dat? Wanneer je meer (of minder) lots koopt dan het aantal dat je hebt ingegeven, dan weet de Tradeguard hier wel weg mee. Het systeem volgt altijd de logica van het kleinst mogelijke risico. Stel dat de trader hierboven 3 lots koopt, dan zal de Tradeguard 2 lots voorzien voor het dichtsbijzijnde koersdoel en stop (i.p.v. 1) en 1 voor het andere koersdoel en stop. Wanneer de trader 4 lots koopt, dan zal het systeem de ratio respecteren en 2 lots aan elk van de twee stops en de twee koersdoelen toedelen.

Meerdere koersdoelen en stops activeren

De orders kunnen enkel automatisch geplaatst worden als je de Tradeguard functie via de grafiek activeert. 

TIP : als je vergeet de TradeGuard te activeren voor je de positie opent, dan kan dit nog na het openen van de positie. Bepaalde stoptypes, zoals de trailingstop, zulllen zich op de koers vanaf dat tijdstip baseren.

Een mooi voorbeeld

In dit voorbeeld heeft de trader drie posities ingenomen. Hij heeft 3 koersdoelen geplaatst en 2 stops. De stop die het dichtst bij ligt, is voor 2 posities en de lagere stop voor 1 positie. Dit strookt met de kleinst mogelijke risico logica.

Multiple orders and targets on a trading platform

De stop is geraakt en 2 posities zijn verkocht. De TradeGuard heeft de twee dichtsbijliggende koersdoel orders geannuleerd. De trader heeft nu nog één positie, die door de overblijvende stop en koersdoel is beschermd. 

Multiple orders and profit targets

TIP: Je kunt de driekhoekjes van de orderlabels met de linker muisknop vastgrijpen en naar een ander koersniveau verslepen. 

Een voorbeeld van een trading strategie met meerdere koersdoelen en stop orders

De T-Line Scalpling strategie is gratis beschikbaar in NanoTrader. De strategie werkt met meervoudige koersdoelen (2 of 4) en één stop.

Interessant hierbij is, dat deze strategie gebruik maakt van deATR (average true range) om de afstanden van de koersdoelen en de stops te berekenen. De ATR meet de volatiliteit. Wanneer een instrument zeer volatiel is, worden de stops en de koersdoelen verder van de koers geplaatst. Wanneer de volatilteit van het instrument afneemt, worden de stops en koersdoelen dichter bij de koers geplaatst.

In dit voorbeeld heeft de trader een short sell positie geopend op 4 Mini-DAX futures-contracten. Hij heeft 4 verschillende koersdoelen geplaatst en 1 stop. In het voorbeeld hieronder is het eerste koersdoel al bereikt. Er staan er dus nog 3 open. We zien dat het platform het aantal loten voor het stoporder automatisch tot 3 heeft gereduceerd.     

Multiple orders and stops in a trading strategy

Wanneer het tweede koersdoel is geraakt, staan er nog 2 actief en zal het platform automatisch het aantal loten voor het stoporder naar 2 terugbrengen.

Multiple orders in a strategy

Bij de T-Line Scalping, wanneer het tweede koersdoel bereikt is, verslepen traders vaak hun stoporder naar hun instapkoers. Op die manier kan de trader niet meer verliezen. 

Multiple orders and stop orders in a strategy

De markt keert en stijgt. De stop is geraakt en de positie is gesloten. De twee actieve koersdoelen worden automatisch geannuleerd. 

Multiple orders in a tradingplatform


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top