U bent hier

Meervoudige doelen en stops

Om te traden met meervoudige koersdoelen en stops steekt NanoTrader er als trading platform met kop en schouders bovenuit.

 • Koersdoelen en stops kunnen onbeperkt gecombineerd worden.
 • Het automatisch beheren van deze koersdoelen en stops is opmerkelijk: ook al maak je een fout, je schiet nooit in je eigen voet.
 • De set-up van meervoudige koersdoelen en stops is eenvoudig.
 • De set-up kan als een kant-en-klaar model worden bewaard.
 • De meervoudige koersdoelen en stops kunt u ingeven en beheren via de grafiek.
 • Via de grafiek kunnen de orders daarna makkelijk naar het gewenste koersdoel worden gesleept.
  Meervoudige koersdoelen en stops zijn enkel mogelijk in Nanotrader Full via de Tradeguard-functie. Dit kan zowel voor handelen op aandelen als Futures.
   

In dit voorbeeld heeft een trader 5 koersdoelen geplaatst (verkoop limit orders) en 1 stop (verkoop stop order). In een volgende stap is de stop geraakt en worden de 5 orders automatisch geannuleerd. Een andere mogelijkheid is dat het eerste koersdoel wordt geraakt en het aantal posities automatisch van 5 op 4 wordt teruggebracht.

 

 

Tip : elke klant heeft toegang tot een permanente demo-account. Mocht u nog niet gewerkt hebben met meervoudige koersdoelen en stops, dan test u dit beter eerst uit op een demo-account.  

 
Set-up van meervoudige doelen en stops
 
De meervoudige koersdoelen en stops kunnen in de Designerbar worden ingesteld, of rechtstreeks in de grafiek. U klikt op 'Indicator toevoegen' en u voegt zoveel 'click stops' en 'click targets' toe als u wenst. Deze zullen verschijnen in de Designerbar en in de grafiek zoals hieronder : 

 

Multiple order entry

De koersdoelen en de stops kunnen via de Designerbar worden gewijzigd, of in de grafiek zelf, en dat d.m.v. een linker muisklik op de cijfers in de legende. De waarden kunnen met het muiswiel worden gewijzigd. Het eerste cijfer is de afstand van de stop of het koersdoel. Die afstand kan in verschillende eenheden (punten, ticks, ...) worden weergegeven, die via de Designerbar worden gekozen. Het tweede cijfer is de distributieratio of het aantal lots per order. U klikt met de rechter muisknop op de stop of het koersdoel om deze te wijzigen.
 
Tip : Wanneer u meer (of minder) lots koopt dan het aantal dat u heeft ingegeven, weet de Tradeguard hier wel weg mee. Het systeem volgt altijd de logica van het kleinst mogelijke risico. Stel dat de trader hierboven 3 lots koopt, dan zal de Tradeguard 2 lots voorzien voor het dichtsbijzijnde koersdoel en stop ( i.p.v. 1) en 2 voor het andere koersdoel en stop. Wanneer de trader 4 lots koopt, dan zal het systeem de ratio respecteren en 2 lots aan elk van de twee stops en de twee koersdoelen toekennen.
 
Activeer meervoudige koersdoelen en stops
 
Zoals bij elke andere (semi-)automatische instructie in NanoTrader, kunnen bij het openen van een positie de meervoudige koersdoelen en stops enkel automatisch worden geplaatst, als u in de grafiek de Tradeguard-functie heeft geactiveerd: 

 

Tip : wanneer u vergeten bent de TradeGuard te activeren voor u de positie innam, dan kan dit nog na het innemen van de positie. Hou er dan wel rekening mee dat bepaalde stoptypes, zoals de trailingstop, zich op de koers vanaf dat tijdstip zullen baseren.  

Een voorbeeld uit de praktijk

In dit voorbeeld heeft de trader drie posities ingenomen. Hij heeft 3 koersdoelen geplaatst en 2 stops. De stop die er het dichtst bij ligt, is voor 2 posities en de daaropvolgende voor 1 positie. 
 

Multiple orders and targets on a trading platform

 

De stop is geraakt en 2 posities zijn verkocht. De TradeGuard heeft de twee dichtsbijliggende koersdoelen geannuleerd. De trader heeft nu nog één positie long staan, die door de overblijvende stop en koersdoel is beschermd. 

Multiple orders and profit targets

Tip  : U kunt, indien nodig, het driekhoekje van het orderlabel met de linker muisknop vastgrijpen en naar een ander koersniveau verslepen. 

Een trading strategie die gebruik maakt van meervoudige koersdoelen en stops.

De T-Line Scalpling strategie is gratis beschikbaar in de NanoTrader (open via 'WHS Strategies'). De strategie werkt met meervoudige koersdoelen (2 of 4) en één stop.

Interessant hierbij is, dat deze strategie gebruik maakt van de average true range (ATR) om de afstanden van de koersdoelen en de stops te berekenen. De ATR meet de volatiliteit. Wanneer een instrument zeer volatiel is, worden de stops en de koersdoelen verder van de koers geplaatst. Wanneer de volatilteit van het instrument afneemt, worden de stops en koersdoelen dichter bij de koers geplaatst. De NanoTrader doet dat automatisch. 

In dit voorbeeld heeft de trader een shortpositie geopend op 4 Mini-DAX futures-contracten. Hij heeft hierbij 4 verschillende koersdoelen geplaatst en 1 stop. In het voorbeeld hieronder is het eerste koersdoel bereikt. Er staan er dus nog 3 open. We zien dat het platform het aantal loten voor het stoporder automatisch tot 3 heeft gereduceerd.     

Multiple orders and stops in a trading strategy

 

Wanneer het tweede koersdoel is geraakt, staan er nog 2 actief en zal het platform automatisch het aantal loten voor het stoporder op 2 terugbrengen.

 

Multiple orders in a strategy

Bij de T-Line Scalping, wanneer het tweede koersdoel bereikt is, verslepen traders vaak hun stoporder naar hun instapkoers. Op die manier kan de trader niet meer verliezen. 

Multiple orders and stop orders in a strategy

De markt keert en stijgt. De stop is geraakt en de positie is gesloten. De twee actieve koersdoelen worden automatisch geannuleerd. 

Multiple orders in a tradingplatform

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

 

Deze video toont meerdere koersdoelen en stops gecombineerd :

 

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

Meer afbeeldingen: 

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

 • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
 • Een permanente real-time demo rekening.
 • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top