U bent hier

Creatief met stop orders

Buiten het traditionele stop loss order op basis van een koers, kun je in NanoTrader ook stop loss orders plaatsen op basis van andere parameters. Je kunt, bijvoorbeeld, een stop loss order plaatsen op basis van een koersdaling in percent. Een stop loss order dat zich aanpast aan de volatiliteit van de markt is ook mogelijk.


Deze stop orders moet je kennen

Het traditionele sell stop loss order

Dit stop order is gebaseerd op de marktprijs. Het is het meest eenvoudige stop loss order.

Voorbeeld: verkoop stop loss 95 $. Wanneer er gehandeld wordt in de markt aan 95 $, wordt je positie automatisch gesloten aan de marktprijs.

Het sell stop order kan natuurlijk ook gebruikt worden om een positie te openen. Als de koers door de stop zakt, wordt een positie short verkocht.

Het buy stop order, zéér interessant

Dit stop order is minder bekend. Een buy stop order wordt gebruikt om een positie te kopen op een specifiek moment. De trader wilt niet meteen instappen. Pas op het moment dat de koers tot een door de trader gekozen niveau stijgt, wordt het order uitgevoerd. Stel dat je met techische analyse een weerstand hebt gevonden op 65 $ maar momenteel is de koers 62 $. Je wilt pas kopen als de koers door je 65 $ weerstand gaat. Hier gebruik je een buy stop order.

Het buy stop order is een zéér interessant order. Als trader verwacht je dat de koers een bepaalde beweging maakt. Met dit order stap je dus pas in wanneer de koers inderdaad de beweging maakt, niet ervoor.

Voorbeeld: buy stop 30 $. Wanneer de koers stijgt en er in de markt gehandeld wordt aan 30 $, wordt je positie gekocht aan de marktprijs.


 

"Eén ding moet je ze nageven, de klantenondersteuning (ook voor "nog-niet-klanten") is inderdaad zeer overtuigend, zoals ook vaak op forums wordt vermeld. " - Ethan

"Hartelijk dank voor uw gedetailleerde uitleg. Ik ben altijd onder de indruk van de goede ondersteuning! " - Barbara

"Hartelijk dank voor de supersnelle reactie. Beste service. absoluut TOP!!!" - Marcel


Een procentueel stop loss order

Met dit order kun je het NanoTrader platform instructie geven om je stop loss automatisch op een afstand van x% van je instapprijs te plaatsen.

Voorbeeld: je kiest ervoor om uit te stappen als de markt 1% daalt. Je koopt aan 4.000. Je stop order wordt dan geplaatst op 1% onder je instapprijs, dus 3.960.

De volatiliteit stop

Elk financieel instrument is onderhevig aan volatiliteit. De volatiliteit is niet constant. Traders moeten rekening houden met de volatiliteit van de onderliggende waarde om te voorkomen dat ze bij toenemende volatiliteit onnodig worden uitgestopt.

De volatiliteit wordt gemeten door de "Average True Range" (ATR). Een uitbraak, bijvoorbeeld, betekent een toenemende volatiliteit.

Door het ingeven van stops in NanoTrader op basis van een fractie of een multiplicator van de ATR, past de trader zich automatisch aan de veranderende volatiliteit aan!

Deze tabel geeft de historische evolutie van de volatiliteit op verscheidene beursindexen. Het is duidelijk dat de trader die in 2015 nog dezelfde stop afstand gebruikt als in 2006 veel vaker zal worden uitgestopt. De beursindexen waren volatieler in 2015 m.a.w. ze maakten grotere bewegingen. De stop moet dus verder staan.

The average true range (ATR) for the major market indices.

Deze tabel toont aan dat de ATR eveneens belangrijk is voor daytraders. Daytraders moeten hun stopniveaus aanpassen aan de tijdseenheid waarin ze handelen. Kleine tijdseenheden vereisen enge stops en vice versa.

The average true range used as a unit for stop orders in trading strategies.

De eenheid waarin men de stops wil plaatsen kiest men in de DesignerBar.

NanoTrader units for automated stop orders: ticks, points, ATR and percentage.

Nog meer stop orders

Met de NanoTrader kan men niet alleen de eenheid van de stoporders wijzigen, maar ook verscheidene stoptypes kiezen.

Deze video toont diverse stop orders :


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top