U bent hier

Goud aan het einde van de regenboog?

De Rainbow Moving Average in de NanoTrader is een variatie op de Guppy Multiple Moving Average indicator, ontwikkeld door de Australische trader Daryl Guppy. Deze bestaat uit 22 exponentieel bewegende gemiddelden (EMA) in het bereik tussen de EMA9 en de EMA100. Het volledige kleurenspectrum wordt gebruikt om deze 22 EMA's weer te geven. Deze indicator ziet er dus uit als een "regenboog" in de grafiek.

Trader Daryl Guppy

Daryl Guppy

Voordelen van de Rainbow Moving Average:

  • Deze indicator is met name nuttig om tijdig een trendverandering vast te stellen.
  • De indicator kan voor elke markt en in elke tijdseenheid worden gebruikt.
  • De Rainbow verbetert de selectie van geschikte handelstactieken.
  • Het geeft een beter begrip van de trendkracht.
  • Het maakt ook een effectieve evaluatie mogelijk van ongewone prijsbewegingen zoals dips en spikes.

De Rainbow Moving Averag wordt berekend met twee sets van 22 exponentiële voortschrijdende gemiddelden:

1. KORTE TERMIJN EMA's

De eerste voortschrijdende gemiddelden hebben een relatief kort tijdsbestek en worden gebruikt om de kortetermijnhandelsactiviteit te evalueren. Het aantal perioden dat in deze voortschrijdende gemiddelden wordt gebruikt is 9, 12, 15, 15, 18, 21, 24, 27, 30, 35, 40, 45. De gemiddelde periode is 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30, 35, 40, 45.

2. EMA's OP LANGE TERMIJN

De tweede reeks van voortschrijdende gemiddelden gebruikt langere perioden en wordt gebruikt om de handelsactiviteit op lange termijn te evalueren. Het aantal periodes dat in deze voortschrijdende gemiddelden wordt gebruikt is 50, 55, 60, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95 en 100. De gemiddelde looptijd van de periode is in de loop van de tijd steeds korter geworden.

Deze 22 voortschrijdende gemiddelden worden allemaal naast elkaar weergegeven in de grafiek. Dit stelt de handelaar in staat om de fractale herhalingen te observeren. In het bijzonder kijken traders naar de relatie tussen korte en lange termijn voortschrijdende gemiddelden om te bepalen of de korte termijn handelsvooruitzichten consistent zijn met de lange termijn vooruitzichten.

3. TRENDSTERKTE

De mate van scheiding tussen de korte en lange termijn voortschrijdende gemiddelden kan worden gebruikt als indicator van de trendsterkte. Als er een grote scheiding is, is de overheersende trend sterk en omgekeerd.

4.TRENDOMMEKEER

De convergentie en crossover van de voortschrijdende gemiddelden op korte en lange termijn vormen een trendbreuk. Als de EMA's voor de korte termijn de EMA's voor de lange termijn overlappen, is er sprake van een bullish trendomkering en vice versa.

Handelaren kunnen het Rainbow Moving Average gebruiken in combinatie met andere technische indicatoren om hun kansen op succes te maximaliseren. Zij kunnen bijvoorbeeld de Relative Strength Index (RSI) bekijken om te bevestigen of de huidige trend zich heeft uitgeput en wacht op een ommekeer. Uiteraard kan hij ook verschillende kaartpatronen bekijken om een in- of uitstappunt te bepalen na de regenboogoversteekplaats.

Voorbeeld van een omkering van een trend door de Rainbow.

Rainbow Guppy indicator

Op deze 15-minuten grafiek van de Mini Crude Oil Futures zien we een klassieke trendomkering die al snel werd herkend door de Rainbow (rode pijl). In de vroege ochtend van 17 oktober was de markt nog steeds bullish. Ten eerste, de snelle EMA's overlapten de langzame EMA's met elkaar. Dan, met elke verdere dalende kaars meer en meer EMA's naar beneden gebroken. Immers, toen de markt al down was, is EMAS voor de lange termijn overgeschakeld op korte termijn. Desalniettemin maakte het vroege signaal een zeer winstgevendetrade mogelijk tot $2 in de Crude Oil Future.

Voorbeeld van trendsterkte in de Rainbow indicator

Dat is nog niet alles. Nadat de koers op 17 oktober aanzienlijk was gedaald en de handelaar een goede winst boekte, bleef de trend short. Zowel de EMA's voor de lange als de korte termijn wezen op verdere zwakte. Zo kunnen korte rally's worden gebruikt als ingangspunt voor verdere short posities (rode pijlen). Pas in de late namiddag van de 19e eeuw is de indicator overgeschakeld van Short naar Long (groene pijl rechtsonder).

 

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

  • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Een permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top