U bent hier

Bereken uw Return Risk Ratio (RRR)

RRR staat voor Return/Risk Ratio (Winst/Verlies). Deze ratio deelt de potentiële winst door het potentiële verlies. Wanneer b.v. het doel is om 100 € te winnen met een risico om 20 € te verliezen, dan is de RRR 5 (= 100/20).  

Een vuistregel is nooit in een trade te stappen wanneer de RRR lager is dan 2. Kleine RRR zijn verantwoord in bepaalde tradingstijlen of -strategieën die een hoog aantal winnende trades hebben of zouden moeten hebben, zoals scalpingstrategieën.   

RRR voor het openen van een positie

In NanoTrader is de RRR zichtbaar in het orderticket. Hierbij is het uiteraard noodzakelijk dat u contingent orders selecteert, waarbij de limiet sell uw potentiële winst is en de stop sell uw potentieel verlies.

Return versus Risk Ratio

 

In dit voorbeeld wil de trader aan de marktkoers kopen (9398,5 in dit geval). Zijn koersdoel is 9468 ( een winst van + 69,5 punten of  +0,7%). Zijn stop plaatst hij op 9373 ( een verlies van -25,5 punten of  -0,3%).

Hierbij is de winst/verlies ratio 2,7 (= 69,5/25,5). 

Tip: Traders die zich voor hun koersdoelen en stops op kantelpunten in de grafiek baseren, kunnen steeds de rode orderlijnen met de linker muisknop aanklikken en tot op de gewenste niveau's in de grafiek verslepen. De RRR in het orderticket past zich hierbij automatisch aan.   

Tip: Voorwaardelijke orders zijn niet mogelijk bij futures. De future traders kunnen via de TradeGuard-functie 'bracket-orders' gebruiken om hun posities met een stop en een limiet-order te beschermen.

De RRR bij een open positie

De RRR bij een open positie is in de rekeningbalk zelf zichtbaar. De RRR zal wijzigen wanneer bijvoorbeeld de trader zijn stop order of koersdoel verhoogt. Hierbij wordt het potentiële verlies en de potentiële winst in 'geldwaarde' weergegeven.

Risk return ratio

In dit voorbeeld is de RRR 2,04. De trader maakt momenteel een winst van € 14,60 met een koersdoel op € 79,90.

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

 

 

Meer afbeeldingen: 

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

  • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Een permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top