U bent hier

Daytrading strategie op Amerikaanse aandelen

Strategieën voor daytrading en scalping van alle grote Amerikaanse aandelen zijn vrij zeldzaam. Het NanoTrader handelsplatform bevat een dergelijke strategie. De WL Vola Open strategie combineert het beste van de NanoTrader (automatisch handelen, meerdere targets...) met de ervaring van een top trader, de Belg Wim Lievens.

De voordelen van de WL Vola Open strategie:

 • Zeer geschikt voor daghandel en scalping.
 • Slim en toch eenvoudig te gebruiken.
 • Ontworpen door een zeer ervaren handelaar.
 • Handel onmiddellijk vanaf 15.30 uur.
 • Perfect voor automatische handel.
 • Open grafiek en handel....
 • Vooraf geconfigureerde analyses voor de 50 meest volatiele Amerikaanse aandelen.

I. DE WL VOLA OPEN STRATEGIE...

De WL Vola Open strategie is gebaseerd op twee observaties:

 • De volatiliteit van de markt is het hoogst in de eerste twee uur na de opening van de markt.
 • Na opening is er vaak een sterke prijsbeweging.

Dit voorbeeld toont een volatiliteit histogram van Apple. De markt opent om 15.30 uur. Het aandeel Apple is duidelijk het meest volatiel in de eerste twee uur (15:00-16:00 en 16:00-17:00) na de opening van de markt.

Apple Grafiek - volatiliteit

Om de openingsmarge te bepalen, worden de eigen WL Range Bars berekend - uitsluitend in de NanoTrader. De WL Range Bars combineren de voordelen van Heikin Ashi kaarsen, traditionele range bars en Renko bars. Naast de openingsmarge berekent de strategie onmiddellijk twee extra handelsmarges. Deze prijsvorken worden gebruikt als koersdoelen.

Een verticale groene lijn, die verschijnt in de grafiekachtergrond, is een koopsignaal. Een verticale rode lijn verschijnt in de achtergrond van de grafiek en is een verkoopsignaal (short sell signaal).

Dit voorbeeld toont eerst een short sell signaal. De short sell positie wordt omgezet in een long positie wanneer de stop wordt bereikt. De long positie is een succes en bereikt zowel de eerste als de tweede winstdoelstelling.

Daytraden Amerikaanse aandelen

RISICOMANAGEMENT

De WL Vola Open strategie maakt gebruik van één stop loss en twee winstkoersdoelen. Wanneer de trader de TradeGuard activeert, plaatst NanoTrader automatisch de twee koersdoelorders; 1/3 van de positie op het eerste koersdoel en 2/3 van de positie op het tweede koersdoel.

Het stopniveau bevindt zich aan het onderste (bovenste) uiteinde van het openingsgebied. Na het bereiken van het eerste koersdoel plaatst NanoTrader de stop op de instapkoers (een break-even stop in Trader jargon). De handelaar heeft een kleine winst en kan deze niet langer verliezen. De druk is van de ketel. De overige 2/3 van de positie wordt afgedekt met de unieke Triade Stop. Deze unieke stop wordt ook automatisch geplaatst en beheerd door de NanoTrader.

De WL Vola Open strategie omvat ook een in- en uitgangsfilter. De exit filter sluit alle resterende open posities op Amerikaanse aandelen om 21:45 uur.

Het pakket voor NanoTrader omvat het volgende:

 • De WL Vola Open Trading Strategie.
 • De WL Bars.
 • De WL Triad Stop Loss.
 • Vooraf geconfigureerde analyses voor de 50 meest volatiele aandelen.
 • Vooraf geconfigureerde analyses voor de 4 beursindexen.
 • Een uur online coaching door Wim Lievens.
 • Twee uur videocaching in het Frans, Duits of Nederlands.
 • Onbeperkte telefonische toegang tot de supportdesk.
 • Een verlaging van de minimale orderkosten voor CFD's op Amerikaanse aandelen van $7 naar $4 (-43%)!

II. AANDELEN VERHANDELEN MET CFD's

De handel in aandelen hoeft niet duur te zijn. Dankzij CFD's (Contracts for Difference) kan elke particuliere belegger aandelen verhandelen zonder dat hij over veel kapitaal hoeft te beschikken. Dit maakt het mogelijk om CFD's te verhandelen waarvoor slechts een deel van de waarde van het aandeel moet worden voorzien.

Voordelen van het handelen in aandelen - CFD's:

 • CFD's zijn financiële instrumenten die eenvoudig gestructureerd zijn.
 • Lage marges. In de regel moet 10% van de huidige marktwaarde worden voorzien op rekenng om het aandeel te kunnen verhandelen.
 • Aandelen laten soms grotere trends zien dan indices of valuta's.
 • Momentum aandelen (aandelen die momenteel in trek zijn) hebben de beste statistische kansen voor winst op de aandelenmarkt.
 • Grotere diversificatie en keuze dan bij indexen of forex

Het is bekend dat de meeste traders indices (DAX, Dow Jones) of valuta's (EUR/USD) verhandelen. Dit betekent natuurlijk dat de concurrentie tussen traders op deze markten veel groter is dan op de andere markten. Een trader die weet hoe hij de aandelen kan selecteren die momenteel in trek zijn door middel van een gerichte selectie, heeft een betere kans om winst te maken dan wanneer hij alleen de index verhandelt. Als hij gelijk heeft in zijn beoordeling, is het heel goed mogelijk om een winst van 3-5 % of meer te realiseren, wat zelden het geval is met indexen.

De WHS-Techscan tool (opgenomen in de nanotrader van de broker WHSelfinvest) wordt aanbevolen om aandelen die momenteel sterk stijgen (of dalen) uit te filteren.

Als voorbeeld, hier is een screenshot van de outperformers in de MDAX (afbeelding hierboven). Tweedelijns aandelen zijn soms nog interessanter dan de 30 leden van de DAX. De Techscan tool filtert de winnaars (of verliezers) van de dag of week uit en laat de handelaar in één oogopslag zien welke aandelen momenteel in trek zijn. Het is algemeen bekend dat trends bij aandelen vaak meerdere dagen kunnen aanhouden. Aandelen die al met 5% zijn gestegen, zijn dus niet noodzakelijkerwijs "te duur".

Techscan - screenen van aandelen

Trends in momentumaandelen heb je vaak zonder grote schommelingen, zoals geïllustreerd wordt door onderstaande grafiek van het aandeel van Hugo Boss.

Grafiek Boss

Niet alleen op de thuismarkt bieden aandelen meer diversificatie en handelsmogelijkheden. Een goede CFD-broker biedt de handelaar toegang tot de belangrijkste internationale markten. De handelaar kan bijvoorbeeld profiteren van hoge bèta Amerikaanse aandelen. Deze indicator geeft aan hoeveel een financieel instrument fluctueert ten opzichte van bijvoorbeeld een index. Het aandeel Apple kan hier als voorbeeld dienen (onderstaande grafiek). Na de neerwaartseval op 19 april waren de kansen hier duidelijk in de dalende trend. De aandeel verloor meer dan 16 dollar aan waarde in een paar dagen tijd. Dit is een bovengemiddelde beweging.

Grafiek Apple - CFD

Sommige handelaren zijn ook gespecialiseerd in de handel in bepaalde aandelen. Ze handelen steeds weer in dezelfde aandelen en zijn er zeer vertrouwd mee. Als één van de aandelen plotseling weinig volatiliteit vertoont, hebben deze handelaren de reflex om dit aandeel uit hun "trading basket" te halen en er een ander aandeel aan toe te voegen.

CONCLUSIE

Het handelen in aandelen met CFD's biedt verschillende voordelen die een indextrader niet heeft. Dankzij de TechScan kan de aandelenhandelaar de aandelen die het momenteel goed doen in de markt uitfilteren en zo zijn winstkansen vergroten. In theorie kan hij kiezen uit duizenden aandelen wereldwijd. Bovendien is de sector internationaal gediversifieerd en ook wat de sectorrotatie betreft. Bovendien zijn aandelen - CFD's eenvoudige instrumenten waarvan de functie gemakkelijk te begrijpen is. De handelaar kan zowel lange (koop) als korte (verkoop) posities nemen in de respectievelijke effecten.

 

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

 • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
 • Een permanente real-time demo rekening.
 • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top