U bent hier

Beroemde traders en hun zigzag lijn

Een zigzag lijn visualiseert in essentie de Dow theorie (hogere toppen en lagere bodems). Het verschil tussen professionele traders is niet hoe ze hun zigzag lijn tekenen, maar hoe ze met de verschillende prijsniveaus en -zones, die zigzag lijn genereert, werken. Het NanoTrader platform bevat de zigzag van beroemde traders. De belangrijkste prijsniveaus en -zones worden altijd getoond.

Dit zijn de voordelen van de zigzag tekentools:

  • De belangrijkste prijsniveaus en -zones van beroemde traders worden getoond.
  • De niveaus en zones kunnen gebruikt worden voor automatische orders.
  • De zigzag lijnen kunnen in elke tijdseenheid getoond worden.

 


De zigzag in technische analyse

De zigzag lijn van trader Erdal Cene

De Duitse trader Erdal Cene is zeer ervaren. Hij heeft een zeer degelijk boek geschreven op basis van zijn werk bij de Duitse beurs. Zijn zeldzame trainingseminars zijn legendarisch.

Erdal Cene’s zigzag lijn verdeelt de grafiek in 4 belangrijke zones.

  • Zone 1: Trend voortzetting zone. In deze zone gaat de koers in de richting van de trend. De tool tekent de trendlijn verder indien nieuwe toppen bereikt worden. In deze zone zijn er geen trading opportuniteiten.
  • Zone 2: Zijwaartse zone. In deze zone gaat de koers zijwaarts. In deze zone zijn er geen trading opportuniteiten.
  • Zone 3: Koopzone. In deze zone is de koers gedaald maar de stijgende trend is intact. In deze zone zijn er opportuniteiten. Erdal Cene gebruikt geen specifiek koopsignaal in deze zone.*
  • Zone 4: De trend-is-ten-einde lijn. De rode lijn is het niveau waarop de trend voorbij is. Van zodra de kaars onder dat niveau sluit, stopt het tool met tekenen. De rode lijn is gebaseerd op de zigzag én op de volatiliteit van het instrument.

* Om een positie in de koopzone te openen kan elke trader zich baseren op een koopsignaal van zijn keuze. In zijn boek analyseert de Erdal Cene diverse soorten signalen, zoals de hamer, marktstructuur-punten en steun en weerstanden.

Dit voorbeeld toont de koers in de koopzone. De koopzone wordt groen. Onderaan, met kruisjes, is de rode lijn die aangeeft waar de trend ten einde is.


Erdal Cene - zigzal tool

Trader Erdal Cene stelt dat een trader moet reageren op elk koopsignaal in de koopzone. Een signaal kan leiden tot winst of verlies. Men kan het niet op voorhand weten. Daarom moet op elk signaal gereageerd worden. Het is de enige manier om zeker te zijn dat de trader ook bij de grote, winstgevende trades in positie is.

Een trader moet afstand nemen van de natuurlijke reflex om niet te traden of erger nog, short te verkopen wanneer de koers heel laag in de koopzone ligt. Cene zegt dat hoe lager de koers in de koopzone, hoe groter het argument is om te kopen. Dit zijn de trades met grootste, potentiële winst.

De zigzag lijn van trader Michael Voigt

De Duitse trader Michael Voigt schreef dé bestseller rond "Markttechnik". Zijn zigzag lijn in NanoTrader verdeelt de grafiek in drie belangrijke zones:

  1. De koopzone of de short sell zone. Rond dit koersniveau worden de posities geopend. Dat niveau wordt als een kleine, gekleurde zone weergegeven. Deze zone verschijnt alleen als de markt onder (boven) de zijwaartse zone sluit.
  2. De zijwaartse zone. De zijwaartse zone wordt d.m.v. twee blauwe stippellijnen aangeduid.
  3. De trend-is-ten-einde lijn. Als een kaars onder (boven) dit niveau sluit, dan is de stijgende (dalende) trend voorbij.

Dit is een voorbeeld van een bullish trend. De markt sluit onder de zijwaartse zone (2). Als gevolg daarvan verschijnt de groene koopzone (1) in de grafiek. Michael Voigt zal een long positie kopen van zodra de markt in deze groene zone doorbreekt.

De Duitse Trader Michael Voigt en zijn zigzag technische analyse.

Michael Voigt heeft een uitgebreid Markttechnik-pakket geprogrammeerd en ter beschikking gesteld in de trading store. Met het NanoTrader platform kunnen traders alle strategieën en tools van deze zeer begaafde trader implementeren.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top