U bent hier

Trader en ondernemer Larry Connors

Larry Connors heeft meer dan 35 jaar directe ervaring in de financiële markten en wordt algemeen beschouwd als een van de toonaangevende professionals op dit gebied. Hij is de belangrijkste managing partner van Connors Global Asset Management LLC. Larry Connors is de auteur van meer dan 20 boeken over marktstrategie en volatiliteitshandel. Het trading boek en bestseller "How Markets Really Work" is ook van zijn hand.

Gerelateerd aan Larry Connors en gratis beschikbaar in het NanoTrader platform (demo):

1. Trading strategieën en signalen
De RSI 2P strategie
De Momentum Pinball strategie (met Linda Raschke)
De R3 strategie

SignalRadar (meer...)
Ja


Trader Larry Connors

De RSI 2P trading strategie

De 2-period RSI strategie is gebaseerd op het idee van een terugkeer naar een gemiddelde prijs. In het geval van overgekochte of oververkochte markten, verwacht de strategie dat de marktprijs zal terugkeren naar een gemiddelde. De strategie gaat short wanneer de trend negatief (bearish) is en de markt overgekocht is. De strategie koopt wanneer de trend positief is (bearish) en de markt oververkocht is. De strategie is gemakkelijk toe te passen op alle financiële instrumenten in day trading.

Om te bepalen of de markt in een positieve of negatieve trend zit, gebruiken we een 200-period voortschrijdend gemiddelde (MA). Om overbought en oversold situaties te identificeren, gebruikt Connors de RSI over 2 periodes. Kortom, signalen worden gegenereerd door de 2-period RSI en gefilterd door de 200-period MA.

Dit voorbeeld toont verschillende trades die gebruik maken van de RSI 2P strategie. Drie winnaars, één verliezer en één break-even trade zijn zichtbaar.

Trading strategieën van Larry Connors.

Voor day trading doeleinden kan de strategie gebruikt worden op 30 of 60 minuten basis. Connors gebruikt de strategie ook in swing trading (posities die meerdere dagen duren). In dit geval opent hij de posities vroeger, net voor het sluiten van de markt, in plaats van aan de openingskoers van de volgende dag.

De opinie van een trading expert

"De RSI 2P van Larry Connors lijkt ons een robuuste strategie die bijzonder goed presteert op FX paren. We kunnen ons deze strategie heel goed voorstellen als een stabiliserende factor in een globale portefeuille van meerdere strategieën. De signalen zijn gemakkelijk te begrijpen. We kunnen de RSI 2P strategie dan ook met plezier aanbevelen aan beginnende day traders."


 


Interview met Larry Connors

In dit overzicht vatten wij kort de interessantste punten samen uit een interview met Larry Connors (interviewer Marko Gränitz).

 • De Relative Strength Index (RSI) van Welles Wilder is een zeer nuttig concept. Vanuit het oogpunt van Larry Connors is de RSI in de twee-periodes setting zelfs de beste individuele indicator in trading.
   
 • Bij het screenen van goede aandelen setups, is het zinvol om penny stocks en andere zeer volatiele, onvoorspelbare aandelen weg te laten. Bovendien moeten de aandelen een voldoende hoge liquiditeit hebben en dienovereenkomstig smalle spread tussen de bied en laat koers.
   
 • In het geval van een aanzienlijke sell-off ten opzichte van de slotkoers van gisteren, waarna de koers nauwelijks herstelt tot het einde van de dag, zijn verdere verliezen de volgende dag te verwachten. Als er dan opnieuw een sterke intraday sell-off optreedt, is dit vaak een overdrijving als de beweging gepaard gaat met paniek verkopen.
   
 • Systematische handelsstrategieën hebben gewoonlijk meer succes ZONDER stop loss. Backtests tonen duidelijk aan dat, gemiddeld genomen, hoe verder een aandeel gedaald is, hoe groter de kans op een trendommekeer. Veel posities waar de stop zou worden bereikt, leveren dus later toch nog winst op. Deze verloren winsten wegen zwaarder door dan de enkele grote verliezen.
   
 • In plaats van een positie direct volledig teopenen, kan men stapsgewijs instappen. Bijvoorbeeld, een positie wordt geopend in stappen van 20, 30 en 50 procent. Als alternatief zijn ook vier stappen van 10, 20, 30 en 40 procent denkbaar. Dit is vooral geschikt voor ETF's, omdat er vroeg of laat bijna altijd een pullback optreedt. Bij aandelen daarentegen kan deze aanpak riskant zijn.
   
 • Backtests zijn een cruciale basis voor succes. De testperiode moet zich over vele jaren uitstrekken. Er moet rekening worden gehouden met de interactie tussen de hit rate en de gemiddelde winsten en verliezen van een trading strategie.
   
 • De analyse van fundamentele bedrijfscijfers speelt geen rol bij korte termijn handel.

Indien u interesse heeft in een beheerde trading rekening neem dan eens een kijkje naar deze populaire dienst...

www.investui.com


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top