U bent hier

Vergelijk trading dagen

Door enkel grafieken te gebruiken in zeer kleine tijdseenheden verliezen sommige traders hun gevoel voor de algemene marktsituatie. Vooral daytraders en scalpers gebruiken grafieken in kleine tijdseenheden. Daar is niets verkeerd mee, in tegendeel, deze bijna microscopische weergave stelt hen in staat onmiddellijk te reageren op elke marktbeweging op korte termijn. Toch is het sterk aangeraden de Day Comparer ook te openen. De Day Comparer geeft de trader een uitstekend gevoel van de huidige marktsituatie, de grootte en aantal van de bewegingen enz.

Dit zijn de voordelen van de gratis Day Comparer:

  • Traders kunnen in één blik de relatieve grootte van marktbewegingen vergelijken.
  • Traders zien hoe groot de opening gaps zijn.
  • Traders zien hoe de volatiliteit evolueert gedurende de dag.
  • Traders kunnen door hungeselecteerde periodes van elke handelsdag vergelijken.

Test de Day Comparer – Download een gratis real-time demo van NanoTrader


Je moet weten wat de beurs doet

Een eerste trading voorbeeld

Deze trader gebruikt een renko grafiek om de Germany 30 CFD te scalpen. Zijn scherm bestaat uit een 0,5 Renko tick chart bovenaan, gecombineerd met een 60-minuten grafiek die de Day Comparer toont. Terwijl de bovenste grafiek op tick gebaseerd is en enkel de laatste 10 minuten of zo toont, toont de Day Comparer de handel van de laatste paar dagen. Deze Day Comparer helpt de trader om het grotere plaatje in het oog te houden. Merk op hoe in dit geval de Day Comparer drie cruciale stukjes informatie bundelt.

  • Is de markt gestegen of gedaald de laatste paar dagen? (enkel gestegen de laatste twee dagen en met weinig élan)
  • Waar was de opening van vandaag vergeleken met de sluiting van gisteren? (ongeveer idem, dus weinig enthousiasme bij de opening, maar de markt brak vandaag wel door een niveau waar het de dag ervoor en de eerste dag niet door geraakte. Een niveau dus dat onze Renko trader dus in het oog moet houden, maar dat hij op zijn Renko grafiek niet kan detecteren)
  • Wat is de relatieve grootte van de range van vandaag vergeleken met de ranges in de rest van de periode? (vandagn en gisteren redelijk wat beweging)

De markttrend en andere informatie in één overzicht.

Intuïtieve steun

Het sterke punt van dit Day Comparer tool is het intuïtief grafisch karakter. Laten we eens kijken naar een ander voorbeeld.

Trading grafiek met volatiliteit.

Dit is de EUR/USD grafiek over de laatste 50 dagen. Het is meteen duidelijk dat de laatste twee weken relatief rustige handelsdagen waren in vergelijking met de wildere bewegingen daarvoor. We kunnen dat intuïtief begrijpen door het verschil in afwijkingen van de middellijn. Dit marktinzicht is helemaal niet duidelijk in de gewoonlijke kaarsgrafiek die erboven staat.

Vergelijk de belangrijkste momenten van de dag

Veel traders gebruiken een bepaalde periode tijdens de handelssessie als leidraad voor hun trading gedurende de rest van de dag. Een handelaar zou bijvoorbeeld de marktactiviteit tijdens de eerste 30 minuten van de handelssessie kunnen analyseren om een idee te krijgen van het sentiment op de beursvloer. Met Day Comparer kun je de exacte periode bepalen die je wenst te zien via de 'TradingTime Filter' in de 'Symbol Details'.

In dit voorbeeld wordt het TradingTime Filter ingesteld om te beginnen om 15.30 uur (opening beurs US) en te eindigen om 16.00 uur.

Belangrijke momenten in de trading dag.

Laten we eens kijken naar het volgende voorbeeld. Deze trader houdt ervan om blue chip Amerikaanse aandelen CFD's te verhandelen op een intraday basis. Zijn handelsdag begint om 15.30 uur. De eerste 30 minuten op de S&P500 zijn zijn referentie voor de rest van de dag. Hij heeft de Day Comparer ingesteld om enkel het slot tussen 15u30 en 16u00 te tonen.

De trader gaat voorzichtig te werk omdat hij een lage volatiliteit vaststelt. Ten eerste opende de markt met bijna geen gap in vergelijking met de dag ervoor. Ten tweede beweegt de markt tijdens de eerste 30 minuten van de sessie niet veel in vergelijking met andere dagen. Deze uiterst waardevolle informatie kan worden gezien in de Day Comparer grafiek. Deze unieke tool is exclusief voor het NanoTrader platform en is beschikbaar in zowel NanoTrader Free als NanoTrader Full.

Aandelen traden op belangrijke momenten.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top