U bent hier

Laat je winsten oplopen

Heb je ook al dat gevoel gehad dat er nog veel meer winst uit een trade te halen vielen? Intelligente koersdoelen, of "trailing targets" is een nieuwe manier om winst te maken. De intelligente trailing targets trachten zoveel mogelijk winst uit een open positie te puren. Ze helpen natuurlijk ook om te vermijden dat traders te vroeg winst nemen.

Intelligente trailing targets hebben veel voordelen: 

  • De koersdoelen stijgen automatisch.
  • De koersdoelen zijn gebaseerd op technische analyse indicatoren.
  • De koersdoelen passen zich aan elke marktsituatie aan.
  • De koersdoelen halen meer winst uit open posities dan de meeste traders.
  • Het NanoTrader platform doet al het werk.

Traders die winst maken

Het is zeer belangrijk om niet te vroeg een te kleine winst te nemen. De winsten moeten groot genoeg zijn om (a) de verliezen goed te maken en (b) na het goedmaken van de verliezen nog een nettowinst voor de trader te garanderen.

Een goede trading strategie heeft iets meer winnende trades dan verliezende trades. Stel dat je 50% verliezende trades hebt en 50% winnende trades, dan kun je alleen maar een nettowinst maken als de gemiddelde winst per trade groter is dan het gemiddelde verlies per trade. Dus nooit te vroeg winst nemen en zoveel mogelijk winst uit elke trade halen.

Er zijn natuurlijk trading strategieën - meestal break-out strategieën - die veel verliezende trades hebben. Deze strategieën werken maar de boodschap is dezelfde. Je kan vele kleine, verliezende trades hebben, maar dan moet de enkele winnende trades een grote winst maken. Dit is natuurlijk het idee achter een break-out.

 

TIP: lees zeker ook "Bereken uw Return Risk Ratio (RRR)" waarin uitgelegd wordt dat je voor elke open positie een logische ratio moet hebben tussen koersdoel en risico.

De nieuwe methode om trading winst te maken

De intelligente koersdoelen (trailing targets) in NanoTrader maken gebruik van technische analyse indicatoren voor het optimaliseren van een exit strategie bij een open positie. De koersdoelen kunnen ingesteld worden aan de hand van deze indicatoren en tools:

  • Bollinger bands
  • Average True Range (ATR, dit is de belangrijkste indicator om volatiliteit te meten)
  • Koersgemiddelden
  • Prijskanalen

Dit voorbeeld toont een trailing target voor een short sell positie. Het koersdoel is gebaseerd op de Bollinger banden. Zolang de markt blijft dalen, daalt het koersdoel mee. Het koersdoel ligt op de groene lijn die trapsgewijs daalt. Dit verloopt automatisch in NanoTrader. 

Profit target orders based on Bollinger Bands.

Dit voorbeeld toont een long positie. Het koersdoel is gebaseerd op de ATR band. Merk op dat het koersdoel eerst daalt en dan stijgt. Het koersdoel daalt omdat de volaitiliteit daalt. Je ziet dat de kaarsen kleiner worden. Wanneer de volatiliteit opveert, stijgt het koersdoel weer, omdat de kans op een stijging meer waarschijnlijk is. Dit is fantastisch.

Profit target orders based on the Average True Range (ATR) in Trailing Targets.

Dit voorbeeld toont een long positie. Het koersdoel is gebaseerd op een koersgemiddelde. De trader die verwacht dat de marktprijs zal terugkeren naar zijn gemiddelde, kan het koersdoel op het koersgemiddelde plaatsen.

Trading exit strategy based on technical indicators (trailing targets).

Backtesting

De intelligente trailing targets worden mee opgenomen bij het backtesten.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top