U bent hier

De weerstand en steun Sniper

Steun en weerstand zijn essentiële trading concepten. Elke trader zou ze in het oog moeten houden. Steun en weerstand zijn eenvoudige concepten. In werkelijkheid komt er natuurlijk iets meer bij kijken dan het simpelweg tekenen van horizontale lijnen aan koersen waar de markt vaak handelde.

De SupRes Sniper geeft een antwoord op drie vragen:

  1. Hoe identificeer je correct steun en weerstand?
  2. Wat zijn de belangrijkste steun- en weerstandsniveaus?
  3. Hoe succesvol traden op basis van steun- en weerstandslijnen?

Dit zijn de voordelen van de Sniper in NanoTrader:

  • Steun en weerstand worden automatisch getekend.
  • De belangrijkste lijnen worden duidelijk aangegeven.
  • De Sniper kan in alle tijdseenheden en voor alle instrumenten gebruikt worden.
  • De implementatie is gebruiksvriendelijk. De interpretatie is eenvoudig.
  • De Sniper is een gratis.

Trading op basis van steun en weerstand

Focus op belangrijke steun- en weerstandsniveaus

Een steunlijn is een prijsniveau waar de markt vaak heeft gehandeld, maar voortdurend strijd voerde om er niet door te zakken. Een weerstandslijn is een prijsniveau waar de markt vaak heeft gehandeld, maar voortdurend strijd moest voeren om door te stijgen.

Op de belangrijkste prijsniveaus vinden meer transacties plaats dan op andere prijsniveaus. Deze steun- en weerstandslijnen waar meer transacties plaatsvinden zijn dikker getekend in de grafiek (er zijn vier diktes beschikbaar). Kortom: hoe dikker de lijn, hoe meer transacties rond deze lijn en hoe sterker de steun of weerstand was.

Dit voorbeeld toont de geautomatiseerde SupRes Sniper op een DAX weekgrafiek. De lijnen waar meer transacties plaatsvonden in vergelijking met de andere lijnen, zijn dikker. Dit wijst op het hogere belang van deze niveaus.

Trading met steun (support) en weerstand.

Dit zijn wel veel lijnen

De SupRes Sniper een uniek mechanisme dat voorkomt dat er te veel lijnen in de grafiek worden getekend. De gebruiker kan specificeren dat alle individuele lijnen die binnen een bepaald prijsbereik voorkomen, worden gecombineerd als één enkele lijn. Dit kan worden bereikt met de parameter "Lijn precisie" in de DesignerDialog. 

In dit voorbeeld is de precisieparameter ingesteld op 20 ticks. Dit betekent dat alle gedetecteerde lijnen in een prijsbereik van 20 ticks als één enkele lijn worden getoond. De twee meest belangrijke weerstands- en steunniveaus zijn dus duidelijk zichtbaar. Dit beeld is voor elke trader zeer duidelijk.

Traders gebruiken vaak de belangrijkste support en weerstand.

Dit voorbeeld toont de SupRes Sniper op een daggrafiek van de Dow beursindex. Een duidelijk steun- en weerstandsniveau zijn zichtbaar.

De steunlijnen en weerstandslijnen automatisch tekenen in een chart met de Sniper.

Goed om weten: De kwaliteit van steun- en weerstandslijnen neemt exponentieel toe met het tijdsframe. Zelfs als u in lagere tijdframes handelt, is het sterk aangeraden om steun- en weerstandsniveaus te gebruiken die gebaseerd zijn op minstens een 60-minuten grafiek of, nog beter, dag- of weekgrafieken.


Traders lezen ook...


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top