U bent hier

De heatmap van de markten

De heatmap laat traders toe om de grootte van koersbewegingen in één oogopslag te zien. In tegenstelling tot alle andere heatmaps, kan de trader zelf de niveaus instellen voor de grootte van de koersbewegingen.

  • De trader kan de niveaus zelf instellen.
  • Wordt onopvallend onderaan de grafiek weergegeven.
  • Ook dagen kunnen gemakkelijk vergeleken worden.

 


Je eigen heatmap maken

De heatmap instellen

De heatmap, bestaat uit drie banden. De eerste band is wit, de tweede band is groen (rood) en de derde band is donkergroen (donkerrood). De trader kan de percentages instellen voor elke band. 

Dit voorbeeld toont de DAX future over 5 dagen. De trader stelde 0,6% in voor de grootste beweging (donkergroen of donkerrood). Slechts 3 keer bewoog de DAX meer dan 0,6%. Zolang de DAX boven of onder de 0,6% staat, kleurt de heatmap donkergroen of donkerrood.

De DAX future (FDAX en Mini-DAX) traden met behulp van de market heatmap in NanoTrader.

Een klassieke fout opgelost

De heatmap is ook een mooie oplossing voor een "fout", die beginnende traders gemakkelijk maken. Traders hebben de neiging om de hoogte van de grafiek aan te passen aan de grootte van hun computerscherm. In de praktijk betekent dit dat, wanneer de amplitude van de marktbeweging klein is, ze de grafiek vergroten door de schaal van de y-as te vergroten. Omgekeerd, wanneer de amplitude van de marktbeweging groot is, verkleinen ze de schaal van de y-as zodat de grafiek in het scherm past. Wanneer grafieken allemaal even groot zijn maar een andere schaal op de y-as hebben, is het zeer moeilijk voor traders om de grootte van de marktbeweging correct in te schatten.

De heatmap geeft de grootte van de marktbeweging aan, onafhankelijk van de schaal van de y-as. De trader kan de grafiek zo groot maken als hij wil; hij zal altijd een juist overzicht van de grootte van de marktbeweging hebben.

Dit voorbeeld toont een 10 minuten-grafiek van de DOW future gedurende één dag (de dag is nog niet ten einde). Door de hoogte van de grafiek aan te passen aan de grootte van het scherm, heeft de trader de indruk dat de eerste kaarsen groot zijn. De heatmap daarentegen toont aan dat de DOW future slechts tweemaal tot in de tweede band steeg, m.a.w. een matige stijging tussen 0,2% en 0,6%.

De DOW future traden met behulp van de market heatmap in NanoTrader.

Dit voorbeeld toont eveneens een 10 minuten-grafiek van de DOW future gedurende één dag. Door de hoogte van de grafiek aan te passen aan de grootte van het scherm heeft men de indruk dat de amplitude van de marktbeweging ongeveer gelijk is aan die van het voorgaande voorbeeld. De heatmap maakt echter meteen duidelijk dat de beweging vanaf de opening groter is (geen witte band, direct naar rood). De heatmap toont eveneens aan dat gedurende deze dag de DOW future driemaal met meer dan 0,60% daalde (donkerrood).

De heatmap in NanoTrader informeert de trader over de omvang en snelheid van marktbewegingen.

Hieronder staan de twee dagen achter elkaar op een grafiek met dezelfde y-as, wat het  verschil in amplitude duidelijk visualiseert.

Deze trader wendt de heatmap aan om de bewegingen van de  DOW future te volgen.

Alarmen verbonden aan je heatmap

De trader kan zelf de percentages van de heatmap banden instellen. Het is eveneens mogelijk via de banden alarmen te ontvangen (e-mail, pop-up, geluid).


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top