U bent hier

Is mijn tradingstrategie een winnaar?

Je kunt snel en eenvoudig je eigen strategie testen. Op de gratis permanente demo rekening kun je alles natuurlijk in real-time proberen. Het is echter ook aangeraden een backtest te doen. Je test namelijk niet alleen je strategie, je kunt ze met een backtest ook aanzienlijk verbeteren. Programmeren is niet nodig.

 


Maak en test je eigen strategie

Een strategie zonder te programmeren

De NanoTrader technologie is zeer gevorderd. Daardoor is het mogelijk dat de meeste ideeën kunnen gerealseerd worden, zonder de programmeren. Dit in tegenstelling tot, bijvoorbeeld MetaTrader en NinjaTrader, waar je elk eigen idee moet programmeren, lees je moet eerst hun programmeertaal leren.

In NanoTrader is het gewoon een kwestie van componenten samen te voegen en te parametreren zoals jij ze wilt. Het filteren van signalen op basis van al je criteria, inclusief tijd, is eenvoudig. Er is een gigantische keuze aan stop orders. Alles is mogelijk.

Je eigen strategie testen en optimaliseren is kinderspel

Je kunt vragen aan het NanoTrader platform om je strategie of bepaalde componenten van je strategie, te optimaliseren. Optimalisatie is mogelijk op basis van 12(!) criteria. De ene heeft bijvoorbeeld een voorkeur voor zoveel mogelijk winst, de andere heeft liever zoveel mogelijk winnende trades, zelf als de totale winst iets kleiner is.

Een trading strategie optimaliseren.

De theoretische trades van de optimalisaties worden in de grafiek getoond. De trades zijn compleet met signaal, filter zones en stops. Een visuele analyse van een trading strategie zegt vaak meer dan een tabel vol cijfers.

Test en verbeteren van een trading strategie.

De grafiek die de totale winst toont is belangrijk bij het evalueren van een strategie. Is de winst gerealiseerd dankzij een paar zeer winstgevende trades? Wordt er enkel winst gemaakt in bepaalde marktomstandigheden of is de winst gelijk verdeeld over de hele testperiode?

Uniek in NanoTrader is dat deze winstcurve in real-time wordt aangepast. Verandere een parameter of de waarde van een parameter en je ziet direct hoe de winstcurve zich aanpast. Bij alle andere trading platformen moet je opniew de strategie laten lopen over de geteste periode wat soms een kwartier duurt, zelfs als je maar één parameter aanpast.

De winst van een trading strategie opdrijven.

Dit overzicht geeft veel statistische informatie:

  • aantal trades
  • aantal trades met winst
  • aantal trades met verlies
  • enz.


Traders lezen ook


“Opportunities don't happen, you create them.”

— Chris Grosser

 

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top