U bent hier

De MAD Rebound-strategie

Wie zegt dat gemiddelden niet goed zijn? Deze strategie bewijst het tegendeel. MAD Rebound is één van de vele gratis trading strategieën in NanoTrader. De strategie blijkt constant goede resultaten te geven over de lange termijn. 

De MAD Rebound trading strategie heeft veel voordelen:

 • Goede resultaten (ook zonder hefboom).
 • Geen traditionele stops. Onnodig uitstappen wordt vermeden.
 • Zeldzaam... ook geschikt voor zijwaartse markten.
 • Een groot aantal positieve trades, waardoor de mentale druk voor de trader beperkt is.
 • Manueel, semi-automatisch en automatisch handelen kan allemaal.

Een trading strategie voor een zijwaartse beurs

Deze strategie is minder van toepassing in markten die een duidelijke trend vertonen en sterk bewegen. Trades vroeg in de ochtend worden beter vermeden omwille van koersgaps of sterk uitgesproken bewegingen.

De MAD_Exit vervangt het traditionele stop loss order. In vergelijking met een traditionele stop probeert de MAD_Exit onnodige uitstappen te vermijden en onnodige verliezen te beperken.

Wat en hoe kun je traden?

 • Beursindexen (b.v. DOW, S&P500, AEX, DAX...)
 • Aardolie (WTI crude oil en Brent crude oil)
 • Scalping en daytrading
 • Meerdere trades per dag

De strategie uitgelegd

De MAD Rebound strategie wordt toegepast op een 5-minuten grafiek.

De eerste component is de MAD Filter. De MAD Filter kleurt de achtergrond van de grafiek groen wanneer koopsignalen aanvaard worden en rood wanneer short-sell signalen aanvaard worden.

Dit voorbeeld toont de MAD Filter. De groene achtergrond geeft aan dat koopsignalen aanvaard worden. De rode achtergrond geeft aan dat short sell signalen aanvaard worden. Wanneer de achtergrond van de grafiek niet gekleurd is, kunnen er geen signalen verschijnen.

Gratis trading strategie met eerder goede resultaten

De tweede component is het MAD Signaal. Het MAD Signaal is de blauwe curve met banden.

De derde component is de MAD Exit. De MAD Exit stuurt gedeeltelijk de open positie aan. Ze bestaat uit een rode curve met grijze banden.

Dit voorbeeld toont de MAD Signaal curve (blauwe curve met banden) en de MAD Exit curve (rode curve met banden).

Waarschijnlijk een winstgevende strategie gebaseerd op koersgemiddelden in NanoTrader.

Wanneer opent de strategie een positie?

 • Een long positie wordt gekocht, als (a) de achtergrond van de grafiek groen is en (b) de koers een bepaald aantal ticks onder de gemiddelde prijs sluit.
 • Een short sell positie wordt verkocht, als (a) de achtergrond van de grafiek rood is en (b) de koers een bepaald aantal ticks boven de gemiddelde prijs sluit.

Dit voorbeeld toont twee koopsignalen op de DAX future. De MAD Filter kleurt de achtergrond van de grafiek groen en de DAX sluit 15 ticks onder de gemiddelde koers (de blauwe MAD Signaal curve). Een positie wordt gekocht aan de openingskoers van de volgende kaars.

Gratis trading strategie MAD Rebound.

Dit voorbeeld is een short-sell signaal op de DAX future. De MAD Filter kleurt de achtergrond van de grafiek rood en de DAX sluit 15 ticks boven de gemiddelde koers (de blauwe MAD-Signaal curve). Een positie wordt short verkocht aan de openingskoers van de volgende kaars.

2 trading signalen op de DAX future met de MAD Rebound strategy.

Wanneer sluit de strategie een positie?

De MAD-Rebound strategie werkt o.a. met een koersdoel en een stop. Het koersdoel is klein. De stop staat ver van de instapkoers en dient eerder als veiligheid. De stop wordt zelden bereikt.

Dit voorbeeld is een short sell positie, die gesloten werd door de stop.

Trading signaal uitgestopt

Een klein koersdoel wordt per definitie vaak bereikt. Een trading strategie met veel winstgevende trades is voor de meeste traders bemoedigend. Het risico van zo'n strategie is dat één verlies een groot deel van de geaccumuleerde winst teniet kan doen. Hier tracht de unieke MAD gedeeltelijk een mouw aan te passen.

De filosofie achter een traditioneel stop order verschilt van de filosofie achter de MAD Exit. Een stop loss sluit de positie wanneer een bepaald verlies bereikt wordt. De MAD Exit is subtieler. Wanneer een markt zich ‘tegen’ de trader beweegt, dan gaat dit meestal niet in rechte lijn maar eerder in golven. De MAD Exit sluit de positie wanneer de markt tijdelijk weer in de richting van de trader beweegt. Op die manier is het verlies soms kleiner dan het verlies bij een traditionele stop.

De afwezigheid van een traditionele stop dichtbij de instapkoers geeft een positie ook de nodige ruimte om later toch het koersdoel te bereiken.

De MAD Exit is de rode curve met de grijze banden. Wanneer de koers een specifiek aantal ticks boven (onder) de rode lijn sluit, wordt de positie gesloten.

Dit voorbeeld toont twee koopsignalen op de DAX future. In beide gevallen wordt het koersdoel (groene, horizontale lijn) bereikt. De tweede trade is het meest typisch; het koersdoel wordt bereikt in dezelfde kaars waarin de positie geopend wordt.

2 winnende trades in de MAD rebound strategie

Dit voorbeeld is een short sell signaal. Het kleine koersdoel wordt snel bereikt. Het accumuleren van kleine winstjes is typisch voor de MAD Rebound strategie.

Short signalen

Dit voorbeeld toont de MAD Exit aan het werk. Een koopsignaal verscheen. De markt bleef dalen. Het koersdoel wordt niet bereikt. Een traditionele stop zou de positie sluiten wanneer de markt aan het dalen was. De MAD Exit daarentegen sloot de positie wanneer de markt weer steeg en de marktprijs 10 ticks boven de rode MAD Exit curve sloot. Dit beperkt het verlies.

De MAD Exit sluit de positie

Een tweede voordeel van de MAD Exit is dat, anders dan bij de traditionele stop loss, open posities de tijd krijgen om te evolueren en zo toch het koersdoel te bereiken.

Dit voorbeeld toont een long positie na een koopsignaal. De positie heeft meer dan een uur nodig om haar koersdoel te bereiken. Indien de trader een traditionele stop had geplaatst, zou de positie al gesloten zijn wanneer de koers daalde.

The MAD_exit verbetert de rendabiliteit van de trading strategie

De laatste component van de MAD Rebound strategie is de tijdfilter. Indien de TradeGuard geactiveerd is, zal de tijdfilter de open posities om 21h45 afsluiten.

Conclusie

De MAD Rebound strategie handelt op kleine rebounds. Wanneer de markt snel scherp daalt of stijgt, is een beweging in de andere richting (rebound) niet onwaarschijnlijk. Typisch voor een strategie met kleine koersdoelen is dat het percentage winstgevende trades hoog ligt. Dit is voor veel traders van groot psychologisch belang. Om zoveel mogeijk te vermijden dat een groot verlies de geaccumuleerde kleine winsten uitwist, rekent de strategie voor een stuk op de unieke MAD Exit. Men moet wel oppassen voor de slippage, omdat die de winsten, die op zich al klein zijn, verder kan reduceren.

Interessant is dat de MAD-Rebound strategie op haar best is, wanneer de markt zich in een range beweegt. Een tradingstrategie die goed presteert in een range is eerder zeldzaam. Alleen al voor deze reden is het voor traders interessant om zich met de MAD-Rebound strategie vertrouwd te maken.

Dit voorbeeld toont de DAX in een range van slechts 40 punten (0,3%). De strategie opent vier posities. Elke positie wordt met 5 punten winst afgesloten.

Gratis trading strategie met goede resultaten in zijwaartse markten

Dit voorbeeld toont de DAX in een range van slechts 30 punten (0,28%). De strategie opent vier posities. Elke positie wordt met 5 punten winst afgesloten.

Een gratis trading strategie met hoge probabiliteiten


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top