U bent hier

Tegen de trend in met het ABCD patroon

Met het ABCD tool kun je op een eenvoudige manier het  ABCD koerspatroon te tekenen. Dit populaire koerspatroon helpt traders te bepalen of een trend verzwakt en klaar staat om te keren. Het tool kan eveneens trading signalen geven.

Dit zijn de voordelen  van het ABCD tool:

  • Het ABCD koerspatroon wordt automatisch getekend.
  • De trader moet zelf geen Fibonacci berekeningen doen, dit gaat automatisch.
  • Het is duidelijk aan welke koers er een trading opportuniteit komt.

 


Het populaire ABCD koerspatroon

Traders weten dat na een uitgesproken trend de koers vroeg of laat draait. ABCD traders proberen de fase, waarin een trend aan kracht verliest en gaat draaien, te bepalen. Met andere woorden, zij zoeken naar een short sell opportuniteit in een stijgende markt en naar een koopkans in een dalende markt. Dit gaat in tegen de klassieke trading regel "The trend is your friend", maar het is een menselijke reflex om iets te verkopen als het sterk gestegen is en om iets te kopen als het sterk gedaald is.

Veel ABCD traders hebben een sterk vertrouwen in het patroon omdat het gebaseerd is op Fibonacci getallen.

Het ABCD patroon bestaat uit:

  1. De initiële beweging of trend (AB)
  2. De omkering (BC)
  3. De verwachte nieuwe trend (CD)

Het ABCD patroon tekenen

De trader tekent de lijnen AB en BC. Daarna berekent en tekent het tool de juiste CD lijn op basis van Fibonacci waarden. Bij het tekenen van de lijnen AB en BC moet de trader rekening houden met de volgende criteria:

  • B moet duidelijk hoger zijn dan A.
  • A moet zeker het laagste punt zijn van AB.
  • BC moet minstens 50% kleiner zijn dan AB.

Het ABCD patroon begrijpen

De ABCD trader verwacht dat de koers rond de lijn CD evolueert. Als de koers inderdaad CD grosso modo volgt en het punt D bereikt, opent de trader een short positie in een stijgende markt. In geval van een ABCD patroon in een dalende markt, koopt de trader een long positie.

Dit voorbeeld toont een stijgende markt. De koers moet verder stijgen rond de CD lijn. Wordt daarna het punt D bereikt, gaat de trader short.

The ABCD chart pattern used for trading.

Dit voorbeeld toont een dalende markt. De koers volgde inderdaad de CD lijn en punt D werd bereikt. De meeste traders gebruiken een buy stop order op dit moment, omdat ze willen zien dat de markt inderdaad stijgt voor ze instappen. In dit voorbeeld zou het buy stop order niet geraakt worden. De rode kaars toont dat de markt na D hoog opende maar daarna alleen maar daalde. Een buy stop order zou dus niet uitgevoerd worden.

The ABCD pattern in the best trading platform NanoTrader.

Tip: Het ABCD patroon kan toegepast worden in alle tijdseenheden en op alle instrumenten.

Traders gebruiken verschillende technieken om instappunten te bepalen wanneer D inderdaad bereikt wordt. Sommige verkiezen een markt structuur punt (market structure low voor een koop, market structure high voor een short) te zien voor ze instappen. Anderen willen de koers in de verwachte richting zien evolueren en kiezen als instapkoers het laagste (hoogste) punt van enkele perioden terug.

Het gratis ABCD tool neemt de complexiteit weg bij het tekenen van het ABCD koerspatroon.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top