U bent hier

Leren traden

Opnemen en het opnieuw afspelen van koersevoluties zijn twee verschillende maar verwante functies. 'Opnemen' laat de trader toe om een handelsdag op te nemen. 'Playback" (of "opnieuw afspelen")  laat de trader toe om die opname, weergegeven in een grafiek, in tick per tick data af te spelen. 

Een opname maken heeft zo zijn voordelen :

-       Bekijk uw handelsdag opnieuw en leer uit uw trades. 

-       Probeer alternatieve oplossingen uit en kijk hoe deze uitdraaien.

-       Hou interessante situaties bij, niet als screenshots maar als 'opnames.' 

De Playback-functie heeft ook voordelen : 

-       Verruim uw kennis en ervaring door op elke markt in het verleden te traden.

-       Versnel uw leerproces door verschillende dagen in één uur te traden.

-       Pik er specifieke marktsituaties uit, zoals een zijdelingse trend,  een koersuitbraak, ... en test daarop uw aanpak en strategie.

Beide functies zijn handig om te oefenen ook wanneer de markt gesloten is.  Tradingcoaches maken hier veel gebruik van om het traden tijdens een seminarie realistischer te maken.  

Opnemen

Dankzij deze opname kan de trader zijn handelsdag opnieuw bekijken. Hieruit kan hij opmaken wat hij juist of fout deed en waar het nog beter kan. Hij kan zijn tradingstrategie bijstellen en nagaan in hoeverre deze wijzigingen in dezelfde context een beter resultaat zouden geven. De opnames van interessante tradingsituaties kan men bijhouden als referentie voor de toekomst.  Bij futures trading wordt zelfs het orderboek en de time & sales mee opgenomen. 

De opname kan op een normaal tempo, maar ook versneld of vertraagd afgespeeld worden.

Playback

De trader kan elke geregistreerde handelsdag die hem interessant lijkt, opnieuw grafisch bekijken. Traden via deze opnames is een goede oefening en uitstekend om trading strategieën te testen. Dit voorbeeld toont een playback.  

Learn how to trade by using the NanoTrader's Playback function.

Deze playback-functie wordt niet enkel voor het oefenen aangewend. Tradingcoaches gebruiken "Playback" ook vaak tijdens hun seminaries. In plaats van screenshots (stilstaand) kunnen ze tonen hoe de markt zich gedraagt, de opname stoppen en vragen 'wat zouden jullie nu doen' ?

De opname kan op een normaal tempo maar ook versneld of vertraagd afgespeeld worden.

Weekend

De opnames en playbacks kunnen op elk voor de trader geschikt moment afgespeeld worden. Dit maakt het tot een uitstekende tool om te oefenen, ook al zijn de markten reeds gesloten. U selecteert daarvoor een interessant tradingmoment op de grafiek, speelt dit met één klik opnieuw af, tradet .... en in één uur heeft u evenveel geleerd als iemand die dagenlang de koersen live heeft gevolgd.

Opmerking: Gebruikers van de NanoTrader hebben toegang tot een permanente real-time demorekening, een prachtige tool om uw vaardigheden om te zetten in de praktijk.

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

 

 

 

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

  • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Een permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top