U bent hier

Volume trading

Alle belangrijke informatie en tools om aan volumehandel te doen zijn beschikbaar in het NanoTrader trading platform.

In dit artikel leggen we deze drie volume trading tools onder de microscoop.

 1. De volume viewer
 2. Het volume histogram
 3. Het volume profiel

Volume trading is terecht populair

De trading volume viewer

De Volume Viewer maakt grafieken van futures nog nuttiger en interessanter. De Volume Viewer toont een real-time animatie van het op de beurs uitgevoerde ordervolume. De snelheid van de marktbewegingen, het verhandeld volume, grote orders etc. zijn allemaal duidelijk zichtbaar! Het is een uitstekend hulpmiddel voor trading gebaseerd op volume en scalping.

Volume viewer op grafiek

Dit zijn de voordelen van de volume viewer:

 • Toont het ordervolume als animatie in de grafieken.
 • Kan gebruikt worden voor elk futures contract.
 • Biedt bruikbare informatie voor scalping en day trading.
 • Is gratis.

Krijg een goede indruk in deze video.

Een scalping strategie met de Volume Viewer

Deze eenvoudige strategie handelt alleen in de richting van de dagelijkse trend.  De strategie identificeert momenten waarop een zeer groot volume aan contracten wordt verhandeld in een paar seconden en tegen hogere (lagere) prijzen. Simpel gezegd, een opeenvolging van twee of drie oranje boxen tegen hogere (lagere) prijzen geeft aan dat het momentum toeneemt.

In dit geval koopt (verkoopt) de handelaar tegen de marktprijs. Wanneer de TradeGuard+AutoOrder is geactiveerd, plaatst het NanoTrader platform een kleine koersdoelorder. Bijvoorbeeld, 3 tikken ($37,50) voor de S&P 500 toekomst. De handelaar gaat ervan uit dat de dynamiek de markt naar zijn kleine koersdoel zal leiden.

Dit voorbeeld toont een 1 minuut grafiek van de e-mini S&P 500 future. Hoog volume in minder dan een seconde tegen een opeenvolgende, lagere prijs geeft de scalper de mogelijkheid om short te verkopen.

scalpen met de volume viewer

Deze video toont een scalping trade met de hierboven beschreven strategie.

2. Het volume-histogram

Het volume histogram is een hulpmiddel dat het huidige orderboek van de markt op de grafiek weergeeft. De handelaar kan het volume-histogram gebruiken om de analyse van het orderboek te vereenvoudigen. Je kunt dit tool activeren door op de "Histogram"-knop aan de rechterkant te klikken (gemarkeerd met een pijl op de afbeelding hieronder). Het volume histogram wordt weergegeven als groene en rode horizontale balken die de koop- en verkooporders weergeven.

Volume histogram op grafiek

Dit zijn de voordelen van het volume-histogram:

 • De trader kan gemakkelijk zien waar het beslissende handelsvolume wordt weergegeven met de langste balk (groene balken staan voor kooporders en rode balken voor verkooporders).
 • De trader kan het volume histogram volgen in plaats van het orderboek te analyseren. Orders kunnen snel veranderen. Het volume-histogram zet de nieuwe informatie om in real time.
 • Volume is een belangrijk onderdeel van de handel omdat het de handelaar vertelt tegen welke prijsniveaus belangrijke marktspelers handelen. Als hij bijvoorbeeld een enorm volume op een bepaald niveau vaststelt, kan dit een indicatie zijn van goede steun of weerstand.
 • Deze tool markeert het volume op de grafiek voor de eerste 10 bied- en laatkoersen, zodat de trader gemakkelijk het niveau met het hoogste volume kan identificeren.

3. Het volume profiel (futures volume profile)

Dit tool wordt in detail besproken in het artikel Volume Profile: meer dan leuke grafiekenTraders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top