U bent hier

Een trading strategie

Een nieuwe trading strategie is gratis beschikbaar in NanoTrader. De strategie is gebaseerd op de Rainbow. Een inzetbaarheid op alle instrumenten voor daytrading als swing trading maakt de Rainbow strategie zeer universeel.

Dit zijn de sterke punten van de Rainbow strategie:

  • Daytrading en swing trading zijn beide mogelijk op alle instrumenten.
  • Eenvoudig en begrijpbaar.
  • Gebaseerd op iets dat altijd populair is: gemiddelden.
  • Gratis in NanoTrader.

De Rainbow trading strategie

De Rainbow indicator – voor de eenvoud gebruiken we het woord 'indicator' maar het is niet echt een indicator – is een evolutie van de Guppy Multiple Moving Averages (GMMA) indicator, die in trading jargon Guppy's Rainbow wordt genoemd. Guppy is Daryl Guppy, een Australische trader. De Rainbow indicator werd door een stel Duitse traders ontworpen. Dit is de Rainbow indicator. Het is duidelijk waar de naam vandaan komt.

Een trading strategie die gebruikt maakt van de Rainbow indicatro.

Pullbacks traden

De strategie handelt pullbacks. Een pullback is het moment waarop een markt die in een trend zit, de andere richting uitgaat. Als deze beweging tegen de trend tijdelijk en de markt keert dan terug in de richting van een trend, dan is dit een 'pullback'.

Pullbacks zijn interessant om twee redenen:

  1. De terugkeer naar de trend is meestal een snelle, mooie beweging.
  2. De terugkeer naar de trend wordt vaak gevolgd door een verdere stijging.

Hoe de Rainbow gebruiken

Je moet de regenboog zien als een matras. Hoe dieper de koers in de matras zinkt, hoe groter de afwijking van de trend. Zolang de koers niet door de matras zakt, is er nog een kans op een pullback (een terugkeer naar de trend). Zakt de koers door de matras, dan keert de trend en is het geen pullback.

In de regenboog kun je een lijn kiezen die het punt is voor een pullback. Deze lijn kleurt zwart.

Dit voorbeeld toont een pullback. De trader opent een positie na de zwarte kaars. Er is een eerste, snelle, mooie beweging wanneer de markt terug naar de trend gaat. De trend werkt als een magneet. Na de terugkeer naar de trend is er een tweede stijging.

De rainbow is gebaseer op Guppy's rainbow en wordt gebruikt in deze trading strategie.

Een zijwaartse markt is geen probleem voor de strategie

Een zijwaartse markt, een markt zonder trend dus, is voor veel strategieën moeilijk of niet te doen. De Rainbow strategie kan in een zijwaartse trend gebruikt worden door een unieke slimmigheid. NanoTrader filtert de signalen door te eisen dat de terugkeer naar de trend een bepaalde helling moet hebben.

Dit voorbeeld toont vier pullbacks. Alleen de derde is een koopsignaal. Alleen bij de derde pullback is de helling van de rode lijn (de bovenkant van de regenboog) voldoende stijgend.

De helling van de beweging filtert trading signalen.

Probeer deze gratis NanoTrader trading demo

Dit is toch fantastisch?

De strategie heeft duidelijke regels voor het sluiten van een positie. Er is zowel een koersdoel als een stop.

De stop staat op de laagste (hoogste bij een short sell) koers van de laatste twintig kaarsen. Eens de onderkant van de regenboog boven dit stop niveau stijgt, volgt de stop automatisch de onderkant van de regenboog dit is toch fantastisch!

Het koersdoel is een veelvoud van het risico. Hoe dieper de pullback, hoe hoger het koersdoel. Als er meer risico wordt genomen, moet de winst ook groter zijn.

Dit voorbeeld toont het koersdoel (groene lijn) en de stop. Wanneer de regenboog boven de initiële stop stijgt, begint de stop automatisch de regenboog te volgen.

De stop stijgt mee met de koers.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top