U bent hier

Traden met het ABCD koerspatroon

Hoe werkt het ABCD koerspatroon?

Dit ABCD tekentool is gebaseerd op het klassieke ABCD koerspatroon dat in alle markten regelmatig opduikt. Het patroon toont een perfecte harmonie tussen prijs en tijd. Het wordt ook wel "gemeten bewegingen" genoemd. Het werd ontwikkeld door Scott Carney en Larry Pesavento nadat het oorspronkelijk werd ontdekt door H.M. Gartley.

Het ABCD tekentool heeft veel voordelen:

  • Een mogelijke trend wordt duidelijk getoond met timing en richting.
  • Het mogelijk koersdoel wordt ook getoond.
  • Patronen in verschillende tijdseenheden kunnen gecombineerd worden in een sterk signaal.
  • Eenvoudig te gebruiken.

 


Traden met het ABCD koerspatroon

Dit patroon is gemakkelijk te begrijpen. Het bestaat uit drie bewegingspulsen. Eerst is er de eerste beweging of de eerste trend (AB). Dit wordt meestal gevolgd door een correctiebeweging (BC), die idealiter een van de belangrijke Fibonacci-niveaus (bijvoorbeeld het 61,8 %-niveau) controleert, maar die niet minder dan de 50% retracement moet vormen. Dit wordt gevolgd door het laatste deel (CD) in de richting van de eerste bewegingspuls. Opgemerkt moet worden dat de afstand van A tot B even lang is als de afstand van C tot D. De afstand van A tot B is dezelfde. Dit geldt zowel voor de tijd als voor de afstand die moet worden afgelegd. Dit vereenvoudigt natuurlijk het bepalen van de koersdoelen, wat op zijn beurt leidt tot een betere rendement/risico ratio voor de trade.

Hoe tekenen met dit ABCD tool?

Zodra de handelaar op het ABCD-icoontje in de rechterbovenhoek van NanoTrader (rode pijl) heeft geklikt, verandert de cursor in een potlood. De trader moet dan drie prominente punten op de grafiek selecteren die belangrijke hoogte- of dieptepunten vormen. Hieruit kan het systeem dan het mogelijke vierde punt bepalen dat nog in de toekomst ligt. De ABCD tool wordt gebruikt om de mogelijke trend te voorspellen. ABC-punten worden ingesteld door de handelaar, terwijl het D-punt wordt berekend door het systeem. Volg de regels die hoger beschreven werden.

De trader kan het ABCD tool aanpassen. De exacte prijs kan opnieuw aangepast worden, als dit niet gebeurd is tijdens de eerste tekening. De kleur kan gekozen worden. In deze illustratie tekende het gereedschap een steile trend in het groen.

Trading voorbeelden

Dit voorbeeld toont de Mini DAX Future een 5-minuten grafiek.

We zien in de 5-minuten grafiek van de Mini DAX Future dat de toekomst bij de opening van de spotmarkt op negen uur een eerste dieptepunt vormde op 12.222 punten. In de daaropvolgende 15 minuten steeg de Mini DAX tot 12.274 (AB-beweging). Dit werd gevolgd door een correctie van 35 minuten met een dieptepunt van 12.241 (BC-beweging). De handelaar kon nu een CD-impuls van de AB-impuls projecteren, die ongeveer 50 punten bedroeg, wat ook 50 punten zou moeten zijn. Het koersdoel was 12.291. In feite is de future in het volgende uur tot precies dit niveau gestegen.

In dit tweede voorbeeld in de Mini Crude Oil Future (aardolie future) vormde de koers een eerste neerwaartse impuls van $ 58,37 tot $ 56,22, een beweging van minstens $ 2 en 15 cent (AB-impuls). Dit werd gevolgd door een correctie van $ 56,22 tot $ 57,45, ongeveer gelijk aan de 61,8% retracement. De ABCD-tool trok vervolgens een neerwaartse impuls tot $ 55,30, die daadwerkelijk door de markt werd afgezet.

Conclusie

Dit gratis ABCD tekentool is een krachtig instrument voor de trader die graag rationele "gemeten bewegingen" handelt.

Het biedt de trader voorspellingen voor zowel koop als short sell trades. En de koersdoelen worden precies bepaalt. Zeker geen klein voordeel.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top