U bent hier

De Trio trading strategie combineert Bollinger Bands, MACD en RSI

Een gratis trading strategie die goed werkt? De expert is enthousiast.

De meeste technische analyse indicatoren worden ervan beschuldigd te traag of te onnauwkeurig te zijn. Dit maakt hun handelssignalen onnauwkeurig. Als oplossing maken traders hun grafieken verwarrend en en onoverzichtelijk door ze vol te stoppen met een hoop indicatoren. Deze wanorde leidt tot gemiste kansen en verliezen die vermijdbaar waren.

De Trio strategie werd voorgesteld door het Duitse Traders Magazine. Een trading expert testte deze strategie. In dit artikel lees je zijn conclusies.

Voordelen van de gratis Trio trading strategie:

 • Een mooie combinatie van trend en momentum.
 • De koop- en short sell signalen zijn duidelijk zichtbaar in NanoTrader
 • Het is snel duidelijk wanneer een positie gesloten moet worden.

 


Combineer top indicatoren in één strategie

De Trio trading strategie

De Trio strategie combineert drie technische analyse indicatoren die samenwerken om de beste instap- en uitstapsignalen te geven. De drie technische indicatoren in deze strategie zijn

 • de Bollinger Bands,
 • de MACD en
 • de RSI.

Deze indicatoren behoren zonder twijfel tot de meest populaire en gemakkelijkst te gebruiken indicatoren in trading. Wanneer ze afzonderlijk gebruikt worden, zijn ze vatbaar voor vele ondermaatse signalen. Samen bieden ze wel optimale in- en uitstappunten die netjes rekening houden met het momentum en de trend van de markt. 

Hoe de Trio strategie werkt

De Bollinger Bands zijn zowel een momentum- als een trendindicator. Wanneer de bovenste band stijgt, wijst dit op een stijgende trend. Wanneer de onderste band daalt, bevindt de markt zich in een dalende trend. Het prijsmomentum wordt bepaald door het feit of de prijs boven of onder de Bollinger Bands breekt. Er is een opwaarts momentum wanneer de prijs boven de bovenste band breekt en een neerwaarts momentum wanneer hij onder de onderste band breekt.

De RSI is een momentumindicator. De indicator bestaat uit een lijn die schommelt tussen 0 en 100. Wanneer de RSI 70 bereikt, wordt de markt gewoonlijk als 'overgekocht' beschouwd en verliest hij zijn bullish momentum. Anderzijds wordt hij als 'oververkocht' beschouwd wanneer de RSI30 bereikt en zijn bearish momentum verliest. Wanneer de RSI boven 50 ligt, wijst dit op een toenemend opwaarts momentum, terwijl een daling onder 50 wijst op een toenemend neerwaarts momentum.

De MACD is een trendvolgende momentumindicator. De belangrijkste onderdelen van de MACD indicator zijn de MACD lijn en de signaallijn, die gebaseerd zijn op de exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA's). Normaal gezien ontstaat een opwaarts momentum wanneer de MACD lijn boven de signaallijn kruist, terwijl een neerwaarts momentum ontstaat wanneer de MACD onder de signaallijn kruist.

Dit voorbeeld toont de Bollinger banden, de MACD en, onderaan, de RSI.

Trading strategie met goede technische analyse indicatoren.

Hoe je met de Trio strategie handelt

Het handelen met de Trio strategie wordt bepaald door de signalen die gegenereerd worden door de drie indicatoren tezamen. De indicatoren moeten overeenstemmen een signaal te genereren.

Een koopsignaal

De Trio Strategie genereert een koopsignaal wanneer de drie indicatoren een opwaartse trend en momentum tonen. De bullish entry in NanoTrader wordt gemarkeerd door een groene achtergrond. Om een koopsignaal te hebben moeten deze criteria voldaan zijn:

 • De bovenste band van de Bollinger banden moet stijgen.
 • De prijs van de markt breekt uit boven de bovenste band.
 • De RSI kruist boven 50.
 • De MACD lijn kruist boven de signaallijn.

Traden op basis van technische analyse.

De long positie wordt gesloten wanneer de Bollinger banden beginnen te dalen.

Een short sell signaal

De drie indicatoren moeten een neerwaartse trend en momentum aangeven. De bearish entry wordt aangegeven door de rode achtergrond in NanoTrader. Het signaal verschijnt bij deze criteria:

 • De onderste band van de Bollinger banden daalt.
 • De prijs breekt onder de onderste band.
 • De RSI daalt onder 50.
 • De MACD lijn valt onder de signaallijn.

De short sellers weten ook wat ze moeten doen.

De short positie wordt gesloten wanneer de Bollinger banden beginnen te stijgen.

Conclusie van een trading expert die de strategie testte

De Trio Strategie vereenvoudigt het concept van trend en momentum trading door de drie meest effectieve technische indicatoren te combineren. De combinatie van de Bollinger Bands, de MACD en de RSI indicator is de meest eenvoudige en de meest effectieve manier om te handelen. Het verbetert de instap- en uitstapsignalen en elimineert de mogelijke valse signalen wanneer deze indicatoren afzonderlijk worden gebruikt.


Traders lezen ook


Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top