U bent hier

Zigzagtrader Erdal Cene

Erdal Cene heeft het vak van effectenmakelaar van de grond af aan geleerd. Zijn tradingpraktijk is gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring als handelaar in verschillende posities in aandelen, obligaties en futures op de Frankfurt Stock Exchange en Eurex. Tegelijkertijd voltooide hij zijn studie bedrijfskunde aan de Universiteit van Frankfurt.

(Gratis) verkrijgbaar van Erdal Cene op het tradingplatform NanoTrader.

1. ZIGZAG TRENDLIJN MET KOOP-, VERKOOP-, ZIJWAARTSE- EN TRENDOMKERINGSZONES

Deze tekentool ondersteunt de tradingaanpak van trader Erdal Cene, auteur van het boek "Professional Exchange Trading". Teken wat u denkt dat het eerste deel van de huidige trend is. Het is niet nodig om de hele trend te volgen, maar slechts het begin van de trend. Het platform zal de trend zelfstandig voortzetten (Zigzag trendlijn) tot er een omkering van de trend plaatsvindt.

De tekentool verdeelt elke grafiek in 4 zones gebaseerd op de Zigzag trendlijn en de huidige marktprijs.

Zone 1 - de trendvolgende zone.
Zone 2 - de zijwaartse zone.
Zone 3 - de koopzone.
Zone 4 - het einde van de trendzone.

Dit voorbeeld toont WTI ruwe olie in een bearish trend. Toch is de koers gestegen boven de zijwaartse zone (blauwe stippellijn) en bevindt deze zich nu binnen de short selling zone.

2. GRAFIEKEN VERSCHUIVEN TOOL

Sommige traders zoals de Duitse trader Erdal Cene filteren graag gaps uit hun grafieken. Deze toepassing (displaced chart) laat traders toe in parallel de originele grafiek (met gaps) en de verschoven grafiek (zonder gaps) te bekijken.

De data voor het verschuiven van de grafiek kunnen ingegeven worden in het format jjmmdd. Hoeveel de grafiek wordt verschoven, kan aangegeven worden in ticks. Gebruik een positieve waarde om de grafiek naar boven te verschuiven of een negatieve waarde om de grafiek naar beneden te verschuiven.

Dit voorbeeld toont een GBP/CHF grafiek. De bovenste grafiek toont de gap. In de onderstaande grafiek werd de chart met 100 ticks verplaatst zodat de gap, visueel, gesloten is.

3. GROTE KAARSEN

Dit tool identificeert "grote" kaarsen (big candles). Of een kaars groot is of niet kan beslist worden op basis van de average true range (ATR). De ATR geeft de volatiliteit van een instrument aan. Een trader kan met deze toepassing kaarsen laten kleuren die, bijvoorbeeld, groter zijn dan tweemaal de 20 dagen ATR.

Trader Erdal Cene gebruikt grote kaarsen -hij noemt ze monsterkaarsen- om de evolutie van een trend te bepalen.

Indien in een stijgende trend een grote, rode kaars verschijnt dan is dit voor hem een teken dat de terugval ten einde is en het volgende, stijgende been van de ZigZag gaat beginnen. Traders overwegen op dit moment kooporders.

Erdal Cene geeft niet aan hoe hij grote kaarsen identificeert. Hij doet dit visueel op basis van zijn uitgebreide ervaring. Deze toepassing identificeert voor u monsterkaarsen.

Dit voorbeeld hieronder toont een 60 minuten grafiek van de DAX. Slechts één kaars wordt beschouwd als een "grote" kaars. Deze grote kaars wordt automatisch aangegeven door de gekleurde achtergrond.

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top