U bent hier

Fading, een trading strategie

Het belang om in de richting van de trend te handelen wordt ingebakken bij beginnende traders en met reden. Wanneer men in de richting van de beweging handelt, wordt timing minder belangrijk daar de kans, dat men in de juiste richting zit, groter is. Niettemin kan traden tegen de trend in eveneens renderen op voorwaarde, dat de trader precies weet wat hij doet. Fading is geen trading stijl voor jan en alleman maar voor de trader, die een goede kennis heeft van technische analyse en die ervaring heeft met het analyseren van grafieken. Voor deze trader kan "fading" een interessante daytrading strategie zijn.

Wat is Fading?

Fading komt neer op het innemen van een tegengestelde positie na een beweging met sterk momentum. Dit is gebaseerd op het idee, dat de koers na een sterke beweging een beetje terugkeert naar een recente gemiddelde koers. Dat is één van de redenen, waarom momentum traders winst nemen na een sterke momentum-gedreven koersbeweging en aldus de koers terugduwen tot een recent koersgemiddelde.

Wanneer verschijnen de ‘Faders’ ?

Fading traders gaan bewust tegen de trend in en openen hun posities, wanneer deze nog sterk is. Vandaar dat de timing cruciaal is. Stel je voor dat een kudde recht op u af loopt. Fading traders kunnen de kudde niet ontwijken. Dus moeten ze precies bepalen wanneer de kudde draait. Indien ze daar in slagen en de kudde keert, dan zal de kudde doorgaan met dezelfde kracht in de andere richting lopen.

Een paar Fading trading voorbeelden

Carrefour, 5-minuten grafiek

Share trading strategy Carrefour.

Carrefour stijgt onmiddelijk na de de opening om 9h00 tot een hoogste koers op 21,60 € (tweede blauwe cirkel) met een beweging met sterk momentum. Deze hoogste koers komt overeen met de hoogste koers van de dag ervoor (eerste blauwe cirkel). Onmiddellijk na het bereiken van 21,60 € verliest de koers aan momentum, wat een kans is voor Fading traders. Een mogelijke winst van 0,15 € dient zich aan.

Siemens, 5-minuten grafiek

Free trading strategies: Fading applied to stocks.

Tijdens de ochtend stijgt Siemens in één beweging met sterk momentum door tot 79,20 € om11u30 (vierde blauwe cirkel). In de voorbije dagen deed dit koersniveau dienst als weerstand. Siemens verliest dan momentum. Een kans voor de Fading traders doet zich voor met een mogelijke winst van ongeveer 40 cent.

Unilever, 5-minuten grafiek

Unilever stock trading.

Unilever daalt met sterk momentum en bereikt omstreeks 16u00 een steun op 30,63 € (derde blauwe cirkel). Deze koers komt exact overeen met een omkeerpunt de dag ervoor. Het neerwaarts momentum neemt af en biedt een opportuniteit van met een mogelijke winst van 15 cent aan Fading traders. 

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top