U bent hier

De Nico Bakker Swingteller

De trend bepalen met de Swingcounter van Nico Bakker.

De Swingteller werd ontworpen door de Nederlandse trader Nico Bakker. Met de Swingteller kun je het begin van een nieuwe koersbeweging identificeren. Je kunt ook de duur van de koersbeweging meten en de waarschijnlijkheid dat de koersbeweging ten einde loopt.

Dit zijn de voordelen van de Swingteller:

  • Gebruiksvriendelijk, ook voor beginners
  • Inzetbaar in alle markten
  • Geeft duidelijke signalen
  • Identificeert de belangrijkste koersbewegingen
  • Identificeert ook het begin en het einde van koersbewegingen!

De Swingteller van trader Nico Bakker

Zo werkt de Swingteller

Veel traders verdienen geld wanneer de trend van de markt omslaat. Wanneer de trend omslaat, stijgt het verhandelde volume en de volatiliteit. Dit is een opportuniteit voor traders.

Het begin van een koersbeweging wordt door de Swingteller aangegeven met het cijfer 1. Een stijgende beweging is groen +1. Een dalende beweging is rood -1. De getallen +1 of -1 komen voor wanneer de slotkoers van een kaars leidt tot een koersbeweging met een bepaalde amplitude. De volgende koersbewegingen wordt aangegeven met de cijfers 2 tot en met 9. Indien een koersbeweging het getal 9 niet kan bereiken, wordt de koersbeweging als mislukt beschouwd. De letter "F" wordt op de grafiek weergegeven om een mislukte koersbeweging aan te geven.

Zodra een koersbeweging het getal 9 bereikt, is het een volledige koersbeweging. De waarschijnlijkheid van een trend reversal neemt dramatisch toe na een volledige koersbeweging (+9 of -9).

De berekening is heel eenvoudig: een positief getal verschijnt met een groene kaars als de slotkoers van deze periode hoger is dan de slotkoers van de vier voorgaande periodes.

Een negatief getal verschijnt met een rode kaars als de slotkoers niet hoger is dan de slotkoers van de vier voorgaande periodes. De telling gaat door van 1 tot 9 en dan kan worden gezegd dat de swing is voltooid; zo niet, dan mislukt de swing en verschijnt er een "F".

Trading met de Swingteller

De Swingteller is GRATIS beschikbaar in NanoTrader.

De Swingteller van Nico Bakker.

Zoals de grafiek hierboven laat zien, is de Swingteller indicator heel eenvoudig. Indien we een positief getal 1 hebben met een groene kaars, hebben we een koopsignaal met een potentiële winstneming wanneer het getal 9 verschijnt. We kopen wanneer het cijfer één met een groene kaars verschijnt en verkopen we wanneer we het cijfer 9 bereiken.

De pijl rechts is een long trade die op dezelfde manier als de vorige trades geopend werd. We wachten op het getal 9 of een "F" om de trade te sluiten. Dan wachten we op de volgende kaars, die groen of rood is, om te beslissen wat te doen.

Signalen van de Swingteller.

Hetzelfde geldt voor een verkoopsignaal (zie grafiek hierboven). Indien we een negatief getal -1 hebben met een rode kaars, moeten we shorten en de trade sluiten zodra het getal 9 bereikt is of er een "F" verschijnt.

Het is aangeraden om één van de uitstekende trendindicatoren uit NanoTrader toe te voegen. Als de trend positief is, reageren we alleen op koopsignalen. Als de trend negatief is, reageren we alleen op short sell signalen. Dit kan ook allemaal geautomatiseerd worden.

Lees ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top