U bent hier

Bullish kaarspatronen – Wanneer blijft de beurs stijgen?

Technische analyse met kaarsen van een stijgende beurs.

Technische analyse fans gebruiken bullish continuation patronen (bullish voortzetting patronen) om in te schatten of een stijgende markt nog verder zal stijgen. Deze kaarsen tonen dat de markt nog steeds momentum heeft.

NanoTrader kan deze kaarspatronen opsporen. Ze kunnen ook gebruikt worden om (semi-)automatisch te traden.

 


Bullish continuation kaarspatronen

De bullish marubozu kaars

De groene marubozu kaars is de meest eenvoudige kaars om te beslissen of een trend nog momentum heeft. Marubozu kaarsen zijn gemakkelijk te herkennen. Ze hebben aan weerszijden van het lichaam geen wiek. De beurs opende, steeg en sloot op haar hoogste koers. Deze kaars dankt haar naam aan het feit dat ze geen wieken heeft - marubozu is Japans voor 'kaal'.

Bullish continuation kaarspatronen in grafieken en technische analyse: de marubozu kaars.

In een groene marubozu, hadden de stieren bijna totale controle. Hoe langer het lichaam, hoe meer controle de stieren hadden.

Het bullish Harami kaarspatroon

Een Harami patroon bestaat uit twee kaarsen. Een lange, rode kaars gevolgd door een groene kaars die kleiner is dan de rode kaars.

De trend van beurs zet zich verder wanneer je een Harami patroon ziet.

Hoewel verkopers de controle overnamen in drie opeenvolgende sessies, is het momentum zwak en slaagden ze er niet in om de winsten uit de eerste periode te compenseren. Wanneer kopers de markt opnieuw betreden, overmeesteren zij gemakkelijk de verkopers - en hervatten de oorspronkelijke bull-run.

Als je een harami in een neerwaartse trend ziet, dan kan dit een ommekeer van de trend betekenen. Maar de harami is eerst een vooral een voortzettingspatroon. Je moet ze dus zoeken in een stijgende markt.

De logica van een harami is dat het sterke verkoopsentiment - aangegeven door de rode kaars - het opgeeft in de volgende groene kaars. Deze kopers zijn misschien niet direct in staat om de prijs te doen stijgen boven de openingskoers van de rode kaars, maar ze stoppen wel de daling en, ze gooien het roer om. Daarna kan bullish momentum zich opbouwen, en zet de stijgende beurstrend zich verder.

Het rising three methods kaarspatroon

Het rising three methodes patroon is iets complexer. Het bestaat uit vijf kaarsen. Op het eerste zicht lijkt dit patroon zelfs op een ommekeer van de trend.

Bij de rising three methodes wordt een lange groene stick gevolgd door drie kleinere rode. De drie rode moeten allemaal binnen de open en close range van de eerste candle vallen. Dan brengt een laatste groene candlestick de markt terug boven de close van de eerste kaars.

Kaarsen en kaarspatronen uitleg over de three rising methods.

Hoewel verkopers de controle overnamen in de drie opeenvolgende beursdagen met rode kaarsen, is het momentum voor een beursdaling zwak. De verkopers slagen er niet in om de stijging van de eerste groene kaars ongedaan te maken. Wanneer kopers de markt opnieuw betreden, overmeesteren zij gemakkelijk de verkopers - en hervatten de oorspronkelijke bull-run op de beurs.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top